Disk kullanımı %100 problemi

Mtknskln

Hectopat
Bilgisayarım Monster Abra A5 v11.1 ve Windows 10 1803 kullanmaktayım. HDD kullanmaktayım. Disk kullanımı sürekli %100 bilgisayar aşırı hantal, takılmalar ve donmalar yaşıyorum. Sorunu ortalama 2 aydır yaşıyorum. Forumdaki diğer konulara baktım fakat bir çözüme kavuşturamadım. Şimdilik ne paylaşacağımı bilemediğim için görev yöneticisinden bir görüntü paylaşıyorum.

unknown.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilinen 2-3 eski yöntemi denememe rağmen işe yaramamıştı. Daha sonra bu sorunu yaşayan başka birisine sıfırdan 1903 kurulumu yaptım. Sorun şu anlık ortadan kalkmış görünüyor. 1 haftadır bir problem yok. Ancak kesin çözüm en az 120 GB SSD alıp bu beladan kurtulmanız.

Aynısını bende yaşıyordum bunu deneyin eğer olmazsa arka plan uygulamalarını kapatmayı deneyin. Kaynak: Windows 10 %100 Disk Kullanımı Çözümü | Dijitaller
  • İlk olarak bu bilgisayar sağ tıklayın ve Özellikleri seçin.
  • Screenshot_1
  • Açılan pencereden Gelişmiş sistem ayarları seçeneğini seçin.
  • Screenshot_2
  • Gelişmiş sekmesinden performans kısmında bulunan ayarlar butonuna tıklayın.
  • Screenshot_3
  • Açılan pencereden Gelişmis sekmesini seçin ve alta bulunan Değiştir butonuna tıklayın.
  • Screenshot_4
  • Koyu renkli açılan 4. penceremizden “Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet” başında buluna tiki kaldırın, altta buluna “Disk belleği dosyası yok” seçeneğini seçin ve ayarla butonuna ve ardından Tamam butonuna basın.
  • Screenshot_5
  • Karşınıza uyar gelecek tamam diyerek geçin.
  • Screenshot_6
  • Pencereleri kapatırken yeni bir uyarı çıkacak ve “Şimdi Yeniden Başlat” diyerek bilgisayarınız yeniden başlatın.
  • Screenshot_7

Denedikten sonra hemen paylaşacağım durumu.

Ayrıca diğer bilgisayarım Monster Abra A5 v9.2 onda SSD bulunmakta ama yinede bu sorunu ufak bir dönem yaşadım. Forumdan okuduklarımı denedim birisi çözüme kavuşturdu ama hangisi emin değilim. Şuanda yine hepsini denememe rağmen bir çözüme kavuşamadım. Neden diskim sürekli kullanılıyor yakında SSD alacağım fakat o zamana kadar fikse edebilme imkanım yok mu?

HD Tune ile tarama yaptım bunlar sonuçları:
HDTune_Benchmark_ST1000LM048-2E7172.png
HDTune_Error_Scan_ST1000LM048-2E7172.png
HDTune_Health_ST1000LM048-2E7172 (1).png
HDTune_Health_ST1000LM048-2E7172.png

Şu an deniyordum ondan hemen yazmak istemedim. Şu an iyi gibi ilk açılışta %100 oluyor sonra yavaş yavaş düşüyor stabil duruma geçiyor herhangi bir uygulama çalıştırırken yeniden %100 oluyor yine düşüyor en önemlisi şu an donma ve kasma problemi yaşamıyorum. Normal seyrine döndü.

Win10 1903 kuracağım yakın bir zamanda ama şu an vaktim yok. Ondan sonra bir problem kalmayacağını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı