Hocam dizüstü bilgisayar kullanıcısıyım, hdd sahibiyim. Disk kullanımım anlık olarak %100'e çıkıp tekrardan %1-%5 arasına düşüyordu boş kullanımda. HDTune indirip test yaptığımda diskimin okuma/yazma hızının 120 MB/sler'den 2-3 Mb/sler'e düştüğünü gördüm ve o anda disk kullanımı %100 oluyordu. Bilgisayarcıya götürdüğümde diskin başının sorunlu olduğunu ve değişmesi gerektiğini, ya da SSD slotuma bir SSD alarak sık kullandığım uygulamaları onda kullanmamı tavsiye etti. 120 GBlık bir SSD aldım, sistemimi, oyunlarımı programlarımı SSD'ye kurdum. Film/dizi, nadir kullandığım programları da HDD'de tutuyorum.
Bu sorun bilgisayarı kullanmanıza engel değil ancak disk kullanımının %100 olduğu anlarda bilgisayarda takılma/donma, oyunlarda FPS drop yaşatıyor.
HDTune uygulamasını indirip bir test yürütün. Okuma/yazma hızınız normal hızından aniden çok düşük hızlara düşüyorsa diskin başı arızalı olabilir.
Uzun lafın kısası sizde benim yaşadığım sorundan muzdarip olabilirsiniz. Bir bilgisayarcıya götürmenizde fayda var.
DİPNOT: HDDler narin aygıtlar olduğu için özellikle dizüstü kullanıcısıysanız sırt çantasında taşıma, darbe alma vs. gibi durumlarda çabuk arızalanıyor. Bende sırt çantamda çok sık taşıdığım için yaşadım muhtemelen bu problemi.