Disk performansınızı arttırın

Program RAM üzerinden tampon alan yaratıyor. Diskinizin okuma ve yazma hızına müdahale edemiyor tabii ki. Mantık ramdısk.

Bende 32 var bir merak etmedim değil açıkçası. 😀

4 hatta 8 GB. Bile ayırabilirsin RAM'den. Ucar sistem. Şayet denersen sonuçlarını paylaşabilirmisin bizlerle. Böylece daha çok insana ulaşmış olur.

Program RAM üzerinden tampon alan yaratıyor. Diskinizin okuma ve yazma hızına müdahale edemiyor tabii ki. Mantık ramdısk.

4 hatta 8 GB. Bile ayırabilirsin RAM'den. Ucar sistem. Şayet denersen sonuçlarını paylaşabilir misin bizlerle. Böylece daha çok insana ulaşmış olur.

Kurdum hocam şimdi. RAM'den eklemek için hangi ayarları yapmam gerekiyor?

Sevgili arkadaşlar Program diski fiziksel olarak hızlandırmıyor tabi ki. Sadece diskin win ile veri akışında araya RAM'den ayırdığınız alanı tampon bölge olarak kullanıyor. Bu da RAM'inizin hızına göre inanılmaz bir veri trafiği yaratıyor, olay bu kadar basit. Bende 3800 Mhz. RAM var onun için bu seviyede bir aktarın hızı alıyorum. Yüksek hızlı ram daha yüksek aktarım sağlayacaktır yani. DDR5 bir sistemde belki de bu hız 50000Mb/Sn.'yelere çıkacaktır.

Kurdum hocam şimdi. RAM'den eklemek için hangi ayarları yapmam gerekiyor?
Görsel bir rehber hazırlıyorum. Biraz sonra paylaşacağım.

Son düzenleme:
Görsel bir rehber hazırlıyorum. Biraz sonra paylaşacağım.

Tamamdır. Eklemeyi yaptım ama ayarlar birebir seninkiyle aynı değil değiştirilmesi gereken bir ayar varsa tekrar ayarlarım şu an testte hızlar arttı ve sitelerde önceki sekmeye dönüşler falan öncekine göre hızlı anında geliyor. 4 GB RAM ayırma ile 12500/19000 alıyorum. Tamamen zararsız bir işlemse kullanılabilir gibi duruyor ya bilemiyorum.

1697628626522.png

Son düzenleme:
Elimden geldiğince resimli olarak ayarlarımı ekte paylaşıyorum arkadaşlar.

Evet muhtemelen veri kaybı riski en üst düzeye çıkacaktır bu işlemle.

Veri kaybı riski RAM'den diske veriler yazılana kadar geçen süre için geçerli. O da sadece o esnada elektrik kesilirse. Veriler diske yazıldıktan sonra söz konusu bile değil.

Dosya Ekleri

• pri1.jpg
    pri1.jpg
    130,1 KB · Görüntüleme: 57
  • pri2.jpg
    pri2.jpg
    130,7 KB · Görüntüleme: 49
  • pri3.jpg
    pri3.jpg
    127,8 KB · Görüntüleme: 49
  • pri4.jpg
    pri4.jpg