Çözüldü Disk yazma koruması hatası nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ryzlandx

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS PRIME B660M-A D4 5333(O.C)
i5 12400F
RTX 3070
ADATA XPG Spectrix D41 TUF
WD SN570 500GB Blue
ASUS TUF GAMING 650B PSU
Kingston 64 GB flash belleğim biçimlenmiyor. En son Rufus ile Windows kurulumu hazırlarken, Rufus %80'de takılı kaldı. Uzun süre bekledikten sonra Rufus'tan yazma işlemini iptal ettim. Tekrar kurulumu denedim ancak başarılı olamadım. Diskpart ile sıfırlamaya ve HDDLLF adlı bir programla düzeltmeye çalıştım, yine sonuç alamadım. Bu flash belleği nasıl düzeltebilirim? Bir de Teknosa veya Vatan'dan satın aldığımı hatırlıyorum, ancak bir yıl geçtiği için nereden aldığımı bulmakta zorlanıyorum. Üründe fiziksel bir hasar varsa tamiri mümkün mü?

Dosya Ekleri

• ss1.png
    7 KB · Görüntüleme: 57
  • ss2.png
    55 KB · Görüntüleme: 50
Çözüm
Size de mutlu yıllar diliyorum.
İşlem tamamlanmıyor birkaç defa denedim yine de hata alıyorum. Telefondan deneyemedim dönüştürücümü bulamadım maalesef.
Yukarıdaki attığım linkten tekrar en alttakinin üstünde olan "Innostor IS918 MPTool GA 221206 (V.22.0012.6.0)" sürümünü indirin.

USB'niz takılıyken Settings kısmında (bende sadece şifre ayarlama ekranı görünüyor o yüzden SS atamıyorum) "High Level Format" ve "Erase All" seçeneklerinden hangileri görünüyorsa aktif edin. Tekrar "Start MP" yapın.
Belki sadece "High Level Format" seçeneği görünebilir ardından "Erase All + MP" tuşu ortaya çıkabilir. Burada SS bulunmadığı için çözemedim:

Bunlardan herhangi birisini göremezseniz uygulamayı kapatıp uygulama klasörü içerisinde "Configuration" klasörüne girin. MPTool.ini dosyasını Not Defteri ile düzenleyin.
Ctrl+F yapıp Erase yazın ve SEEraseAll=0 değerini bulup bunu 1 ile değiştirin. Start MP işlemini tekrarlayın.

Hata verse bile yine de DiskPart yöntemini tekrar deneyin.

Hah bir dakika. Yeni bir güncelleme yapacağım:

Yukarıda anlattığım gibi uygulamayı indirin. Şifre belirleme ekranı geldiğinde hiçbir değişiklik yapmadan devam edin. Ayarlar penceresi gelecektir. Ayarlarınızı aynen böyle yapın:

OK diyerek ayarları kaydedip Start MP yapabilirsiniz. Eğer "SEEraseAll=0" değerini 1 yaptıysanız bunları yapmadan önce tekrar 0 yapın.

Tekrar hata verirse ayarlar penceresinde Flash kısmını MT29F512G08EBLCE_2CC30832E700 olarak değiştirip tekrar deneyin.
Benim de zamanında USB belleğim bu şekilde olmuştu:
Önce yazma koruması diyerekten biçimlendirmiyordu biraz daha uğraşınca "No Media" yazısı gelmeye başlamıştı. Çip yazılımı atarak çözmüştüm. Üşenmezseniz programlarını falan bulup atayım?

Benim için çok iyi olur atarsan.

Benim için çok iyi olur atarsan.
Programları bulması zor oluyor. Biraz geç yazabilirim.
Öncelikle ChipGenius yazılımını indirip USB takılıyken başlatıp üst menüden USB diskinizi seçerek altta çıkan bilgileri SS atar mısınız?

flashmaster diye bir program daha var onun temel amacı nedir?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-31 215654.png
    192,7 KB · Görüntüleme: 46
  • Ekran görüntüsü 2024-12-31 215654.png
    69,2 KB · Görüntüleme: 45
flashmaster diye bir program daha var onun temel amacı nedir?
Bakmadım kendisine ama yüksek ihtimal çip dosyası içindir. Sizin USB çipi komple gitmiş galiba. Controller kısmı (Unknown) uçmuş. Bu da uygun olan dosyayı bulmamıza engel. Yüksek ihtimal yazılım da alamayacaktır.

Telefon ile formatlamayı denediniz mi, bende benzer bir sorundan muzdariptim Android bir telefon ile formatlayınca düzeltmişti.

Deneyeceğim. Denedikten sonra dönüş yaparım.

Bilgilerimin resmini bıraktım. Bahsettiğiniz programı attığınızda deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• ss1.png
    77 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Bilgilerimin resmini bıraktım. Bahsettiğiniz programı attığınızda deneyeceğim.
Telefon çözümü işe yaramazsa flasher linki:

En altta "Innostor IS918 MPTool GA 230908C (V.23.0009.8.1)" olan sürümü indirin.

IS918MPTool.exe uygulamasını kullanacaksınız.
Programı açmadan önce USB'nizi takın. Algılamazsa çıkar tak falan yapın.
USB'niz listede göründükten sonra Start MP tuşuna basın.
Biraz sürecektir. Bitmeden USB'yi çıkartmayın. Bittikten sonra programı kapatıp çıkar-tak yapabilirsiniz.
Sonrasında diskpart ile yine clean çekerek gerekli bölümü oluşturursunuz.

Yatmadan bakayım dedim. Herkese mutlu yıllar dilerim.

Size de mutlu yıllar diliyorum.
İşlem tamamlanmıyor birkaç defa denedim yine de hata alıyorum. Telefondan deneyemedim dönüştürücümü bulamadım maalesef.

Dosya Ekleri

• ss2.png
    43,2 KB · Görüntüleme: 53
  • ss3.png
    46,7 KB · Görüntüleme: 44
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…