Disk1s2: Media Not Present

Tomasson

Hectopat
Daha fazla  
Dual boot kurmak istediğim için ve tek disk bilgisayarımda olduğu için paragron ile diski ikiye böldüm birini hfs olarak ayarladım. Bios ayarlarını ayarladım kuruluma geçtiğim zaman "disk1s2: media not present" hatasını alıyorum. Kurulum o hatadan sonra duruyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Biraz daha açıklayıcı olursanız sevinirim, bu işe yeni girdiğimden pek anlamıyorum. :) Bu arada başka bir kaynakta çözülmüş bu sorun ama ingilizcem iyi olmadığı için anlayamıyorum. :(

Tek disk ile DualBoot için önce HDD'ye Windows kurun, kurulumda tüm HDD'i kullanın yani ayırmayın iki parçaya, ayırma işlemi sonra olacak. Windows'u açın ve ParagonPartition ile Windows kurulu diski küçültün ardından DualBoot rehberine göre HFS olarak biçimlendirin. Bu işem için sistem yeniden başlatılacak ve biçimlendirme yapacak. Bitince de Mac kurulumuna geçebilirsin.

Windows disk Management

Windows üzerinden disk bölümlerini yönetmek için kullanılan araçtır. Bilgisayarım sağ tıklayıp Yönet dediğinde açılan pencerede sol tarafta görebilirsin.
Diski bu araçla küçültüp sonra Paragon ile HFS olarak biçimlendirebilirsin.

Tek disk ile DualBoot için önce HDD'ye Windows kurun, kurulumda tüm HDD'i kullanın yani ayırmayın iki parçaya, ayırma işlemi sonra olacak. Windows'u açın ve ParagonPartition ile Windows kurulu diski küçültün ardından DualBoot rehberine göre HFS olarak biçimlendirin. Bu işem için sistem yeniden başlatılacak ve biçimlendirme yapacak. Bitince de Mac kurulumuna geçebilirsin.

Windows disk Management

Windows üzerinden disk bölümlerini yönetmek için kullanılan araçtır. Bilgisayarım sağ tıklayıp Yönet dediğinde açılan pencerede sol tarafta görebilirsin.
Diski bu araçla küçültüp sonra Paragon ile HFS olarak biçimlendirebilirsin.
Dediğiniz gibi yapmıştım, Windows şuan kurulu zaten bende 50gb ayırdım HDD'den HFS olarak biçimlendirdim o bölümü. Ama ne yazıkki bir türlü sağlıklı bir şekilde boot edemiyorum. Yazıların aktığı ekranda başlıkta ki hatayı alıyorum.

Bilgisayarın özellikleri aşağıdaki gibi:
Notebook İşlemci : Intel® Core™ i3-2328M işlemci | Saat hızı : 2.20 GHz | Ön Veri Yolu : 1,333 MHz | 3. seviye önbellek : 3 MB
Notebook İşletim sistemi : Windows® 8 64 bit Single (Türkçe-İngilizce)
Notebook Ekran Kartı : AMD Radeon™ HD 7610M Graphics / Bellek kapasitesi : 1,024 MB ayrılmış VRAM / HyperMemory™ teknolojisi ile sistem belleği kullanılarak video belleği genişletilebilir: Yüklü 4 GB sistem belleği ile en fazla 2,799 MB a, 8 GB sistem belleği ile en fazla 4,847 MB a kadar yükselebilir (önceden yüklenmiş 64 bit işletim sistemiyle birlikte) / Bellek türü : DDR3 Video RAM / Bağlı veri yolu : PCI Express®

Boot olayını nasıl ayarladınız Clover klasörünü Windows EFI bölümüne kopyaladınız mı?
Sorun belki buradadır çünkü indirdiğim raw dosyasını direk usb'ye yazdırdım sadece ve bios ayarlarını yaptım. Usb'nin içine baktığımda EFI, Extra, boot ve boot7 dosyaları var. EFI klasörünün içinde Clover ve BOOT dosyaları var. :) Bunun dışında masaüstü bilgisayarıma kurarsam daha mı kolay olur acaba?

Pardon konuyu başka konu ile karıştırdım son yorumumda.
Şu verdiğim config.plist dosyasını USB/EFI/CLOVER içerisine at ve eskisi ile değiştir. Bu dosya Yosemite içindir. El Capitan için ek komutlar gerekecektir.
config.plist.zip
USB farklı bir girişe bağlayıp da deneyebilirsin. Olmadı tekrardan USB oluşturmalısın, yada farklı bir USB bellek kullanarak denemelisin.

Son düzenleme:
Pardon konuyu başka konu ile karıştırdım son yorumumda.
Şu verdiğim config.plist dosyasını USB/EFI/CLOVER içerisine at ve eskisi ile değiştir. Bu dosya Yosemite içindir. El Capitan için ek komutlar gerekecektir.
config.plist.zip
USB farklı bir girişe bağlayıp da deneyebilirsin. Olmadı tekrardan USB oluşturmalısın, yada farklı bir USB bellek kullanarak denemelisin.
Kafayı yiyeceğim bir türlü olmuyor. :( Masaüstüne denedim onda da hiç boot olmuyor diski seçince exit rom yazısı çıkıyor windows açılıyor.

disk1s2: media not present (SOLVED) - OSx86 10.6 (Snow Leopard) şurada çözülmüş ama ingilizcem yetersiz olduğu için anlamıyorum. :(

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı