Diski başlat sorunu

NeanCartel

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, yeni bir pc topladım ve toplamayı sitesinden istedim. Adamlar Hdd'yi tanımlamayı unutmuşlar sanırım, sadece Ssd gözüküyor. disk yönetimine girdiğimde ise "Disk 1:Bilinmiyor ve Başlatılamamış" diyor, başlat dediğimde bana MBR yada GPT seçmemi istiyor, hangini seçmeliyim? Bu arada Diskpart'tan baktığımda Disk 1'in GPT'sinin altında tik yok, yani başlat kısmında MBR mi seçmeliyim? bilmeden bir şey yapmak istemedim, hangini seçmeliyim?

2 TB + 1 TB + 500 GB sabit diskim var ve hepsini GPT olarak kullanıyorum. Ve 120 GB'a sistem kurulu SSD'im var. Sence ben mi yanlış birşey yaptım? 😑

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2019-06-12 235445.png
    Ek Açıklama 2019-06-12 235445.png
    2,9 KB · Görüntüleme: 62
Sadece dosyalarınızı saklayacaksanız herhangi birini seçebilirsiniz. Bu durum yeni disk alındığında normaldir. Tikin bir önemi yok.
GPT, UEFI işletim sistemi kurmak için mecburi disk bölümlemesidir.

Son düzenleme:
2 TB + 1 TB + 500 GB sabit diskim var ve hepsini GPT olarak kullanıyorum. Ve 120 GB'a sistem kurulu SSD'im var. Sence ben mi yanlış birşey yaptım? 😑
Sen yanlış anladın beni hocam, sen yanlış biliyorsun anlamında demedim, ben bilmiyorum. O yüzden tiki sordum, kusura bakma.
Sadece dosyalarınızı saklayacaksanız herhangi birini seçebilirsiniz. Bu durum yeni disk alındığında normaldir. Tikin bir önemi yok.
GPT, UEFI sistem için mecburi disk bölümlemesidir.
Teşekkürler hocam, kasmaya gerek yok o zaman, GPT seçiyorum. UEFI olayını bilmediğimden çok zorlamıyım. 😅

Sen yanlış anladın beni hocam, sen yanlış biliyorsun anlamında demedim, ben bilmiyorum. O yüzden tiki sordum, kusura bakma.

Teşekkürler hocam, kasmaya gerek yok o zaman, GPT seçiyorum. UEFI olayını bilmediğimden çok zorlamıyım. 😅
Sorun değil dostum, ben yanlış mı biliyorum anlamında söylemedim, sadece bende GPT olarak kullanıyorum anlamında gösterdim 🙃

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı