Diski bölmek ne kadar mantıklı?

NarrowVictory

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımda 120 GB SSD disk var. Sadece C bölümü var ve ortalama 83 GB gibi boş alan var. Deprem olduğu gün format attım.
Sizce D bölümü oluşturmak ne kadar mantıklı? Artıları ve eksileri neler?

Hocam geçmiş olsun öncelikle bende yaşadım depremi.
Disk bölmeye gelecek olursak Dual OS (çift işletim sistemi) kullanmayacaksanız bölmeyin.

Hocam ikiye bölmenin tek artısı format atarken dosya, oyun saklama.

Bir de bu.

Hocam 120 GB gibi bir diskte böyle bir şey yapmanı önermem. Zaten SSD'ler de disk bölümlendirmeyi önermiyorlar.

2. bölümü oluşturmak mantıklı tabii ki de fotoğraf, video ve oyunlarını vb gibi herşeyini 2. diskte saklayıp format attığında sadece 1. bölümü biçimlendirerek kullanmaya devam edersin.

Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımda 120 GB SSD disk var. Sadece C bölümü var ve ortalama 83 GB gibi boş alan var. Deprem olduğu gün format attım.
Sizce D bölümü oluşturmak ne kadar mantıklı? Artıları ve eksileri neler?
Bence gereksiz. Tek artısı bence eğer Windows'a format atacaksan oyunların silinmez o kadar. Ama zaten düşük depolama alanına sahip olduğun için oyunlarını bu diske kurmazsın, o yüzden gereksiz.

Tamam. Bir gaza geldim böleceğim. Peki kaç GB bölmem daha mantıklı olur?
Ya da bölsem mi çok kararsızım. Sanki bomba kablosu kesiyormuşum gibi saçlarımı çekmeye başladım :)

Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımda 120 GB SSD disk var. Sadece C bölümü var ve ortalama 83 GB gibi boş alan var. deprem olduğu gün format attım.
Sizce D bölümü oluşturmak ne kadar mantıklı? artıları ve eksileri neler?

Disk bölmek için 480GB veya üst GB'ler lazım 120 240GB'ler bölmeyin tek disk olarak format atın.

Ve isteğe bağlı olarak bolebilirsin ben 480GB SSD'yi bolmeden C olarak kullanıyorum bilgisayarda önemli dosyaları tutmadığım için.

Eksisi şöyle olur, windows zaten hali hazırda aşırı bir yer kaplıyor. Bilgisayarı ne amaçlı kullandığını bilmiyorum ancak en basitinden bir oyun, indirerek bir film izlemek istediğinde bilgisayarında boş alanın bir hayli kısıtlanacak. E sürekli aktif kullanımdan doğan cash bellek şişmelerinide hesaba katarsak bence hiç bölmeden kullanman daha doğru olur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı