Diski Gpt olarak ayarlayamıyorum

Crenigma

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,
Dün bilgisayarımdaki verileri yedekleyip diski Guid(gpt) olarak biçimlendirebilmek için format attım. Windows kurulumu esnasında önce her şeyi silip tek parça haline getirdim hdd'yi sonrasında Shift +f10 -> diskpart -> list disk -> select disk 0 -> clean -> convert gpt işlemlerini uyguladım ve "disk format succesfully converted to GPT" yazısını gördükten sonra Windows 8.1.1 kurulumunu tamamladım. Ancak bilgisayar açıldığında Disk Yönetiminden ve Paragon'dan kontrol ettiğimde diskin halen MBR formatında olduğunu gördüm.

Paragon'dan el ile Gpt formatına çevirdim diski ancak bu kez de Windows boot edemez oldu. Asus yazısından sonra sol üstte yanıp sönen bir imkeçten başka hiçbir şey olmuyor ve power düğmesine tek 1 basmayla bilgisayar hemen kapanıyor.
Ayrıca Bios ayarlarımda UEFI Boot seçeneği olmasına rağmen UEFI kurulum yapamıyorum ne Mac kurarken ne Windows kurarken... Bu 2 problemi nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mac OS X kurulumundan Disk İzlencesini çalıştırıp diski tamamen formatlayarak oradan bölümleme yapın ve seçeneklerden GPT seçin böylesi daha sağlıklı olacaktır.
UEFI kurulum içinse Technopat Youtube kanalındaki Freedos laptopa UEFI Windows 8.1 kurulumu ve Dual Boot UEFI Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.2 Rehberi videolarına bakabilirsiniz.

Teşekkür ederim, öncelikli tercihim ilk Windows kurmaktı ama vazgeçtim. Şu an guid bölümleme yapıp kurulumu bitirdim. Ekran kartım için İg-platform-id arıyorum. Forumdaki konuda ne yazık ki benim işlemci gpu yazmıyor. Nasıl bulabilirim acaba? Intel core i5 480m 1. Nesil işlemci. Intel HD graphics olarak görünüyor. @Oktay Çolakoğlu

Teşekkür ederim, öncelikli tercihim ilk Windows kurmaktı ama vazgeçtim. Şu an guid bölümleme yapıp kurulumu bitirdim. Ekran kartım için İg-platform-id arıyorum. Forumdaki konuda ne yazık ki benim işlemci gpu yazmıyor. Nasıl bulabilirim acaba? Intel core i5 480m 1. Nesil işlemci. Intel HD graphics olarak görünüyor. @Oktay Çolakoğlu
Sanırım sizin işlemci için biraz uğraşmak gerekiyor, arkadaş burada uzun uzun anlatmış, bir inceleyin derim.
i5-480M Intel HD Graphics 10.8.5 QE/CI kurulum rehberi | Technopat Sosyal

Tüm herşeyi silip ilk olarak Mavericks kurdum bu kez diski GPT olarak biçimlendirebildim. Sonrasında videolarda anlatıldığı gibi Clover ile bootlader'ı yükledim. Clover Configurator ile ayarlamaları yaptım. Ancak bu kezde Intel HD Graphics kartımın ig-platform-id sini bulamadım uzun aramalara rağmen. Daha sonra Ethernet, WiFi, Ses kartı gibi sürücüleri yükledim. Yeniden başlatmaya çalıştım usb olmadan ancak ne yazık ki boot ekranı bile gelmedi. UEFI modda, normal modda denedim ancak sol üstte yanıp sönen imleç geliyor ve hiçbir şey olmuyordu. Bende pes etmek zorunda kaldım sonunda.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı