Dışkıda mukus ve kan var

Merhabalar. Yaklaşık 3 senedir bu sorunu yaşıyorum, sürüntü halinde gelmekte ve şu sıralar art arda olmakta. Kanser şüphesi ile doktora görünmüştüm fakat doktor muayne bile etmeden geri yolladı yaşım 22 olduğu için bu yaşlar kolon kanseri görülmez dedi. Fakat kanserin yaşı olduğunu sanmıyorum. Bu durumu yaşayan var mı?

Düşüncenizin sebebi nedir?

Aynende gerek yok yaş 22 biraz daha kalsaydık
Bende 2 ay önce yaşadım hala devam ediyor. Ülseratif kolit teşhisi kondu başladık bakalım tedaviye. Gastroentroloji uzmanına görün anlat derdini.
Dostum gastroentroloji uzmanına ilk başlarda gitmiştim zaten elle kist falan var mı diye muayne etti bişey yok dedi ki ozaman yaş 19 falandı. Midem yanıyordu o sebepten gitmiştim mide koruyucu verdi. Ondan sonra bu kan mevzusu başladı yani. Kolonoskopi şart oldu.

Kolon kanserinde gelen kan rengi çok koyu olur genelde. Tabii yerine göre bu değişir. Eğer kan kırmızı ve parlaksa sebebi makat bölgesine daha yakın bir sebepken, koyu ve siyaha yakın durumlar ise daha üst organları işaret eder, mide, ince bağırsak gibi. Bu yaşadığınızın çok fazla sebebi olabilir. Yediğiniz bir yiyecek, makat çatlağı, rektum prolapsus, hemoroid, anal fissür, apse, polipler. Birçok sebep olma ihtimali var. Bu yüzden genel cerrahi muayenesi şart. 3 sene az bir süre değil. Ve muhtemelen bu kadar sürmüşse iç hemoroiddir.

Koyu değil hocam parlak kan geliyor. Rektum kanseride olabilir onun için doktora gitmekte fayda var. Randevu alıcağım yarın.

Sorununuz kanser olsaydı şimdi yaşamazdınız muhtemelen. Bir doktora görünün derim. Büyük ihtimalle basit bir sorun.

"Kolunuz kopsa ne yapardınız?" şeklinde açılan konularda "Technopat'ta konu açardım." diyenler gerçekmiş demekki.
Yahu gitsene doktora. Onun dediği tatmin etmediyse başka doktora git. Buradan nasıl bileceğiz?
Şimdi yazmışsın durumu yaşayan var mı diye de, sağlık bu, herkesde farklı şeyler var. Teknolojik bir alet değil ki aynı olsun, aynı çözümü dene.

Gastroenterolojiye gidin. Özellikle bir aile hikayeniz yoksa kanser pek olası değil, ancak Crohn, Ülseratif Kolit, Hemoroid, Çölyak, besin alerjileri vs bir sürü farklı sebebi olabilir. Veya hijyeninize, yediklerinize fazla dikkat etmiyorsunuzdur, paraziter bir rahatsızlığınız vardır vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…