Çözüldü Diskler nasıl birleştirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vandoraa

Decapat
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Palit RTX 2060 DUAL 192 Bit GDDR6 6 GB
AMD Ryzen 5 3600X Six Core 3.80 GHz Processor
Asus Tuf Gaming B550M-PLUS AMD AM4 DDR4 Micro ATX,
Kingston Hyperx Predator 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 HX432C16PB3/8 Ram (x2)
High Power HPE-600BR-A12S 600 W Power Supply
Dark Guardian Pro DKCHGRPRO Player Case
Meslek
Graphic Designer
Anakart
Asus Tuf Gaming B550M-PLUS
Merhaba dostlar;

Ben Dual boot (yani hem Ubuntu hem de Windows) kullanmak için hard diskimin 300 GB yerini ayırdım. Fakat şimdi o fikrimden vazgeçtim ve diski birleştiremiyorum. Bir yandanda o ayırdığım kısmı birleştirmeden kullanmak istesem bile kullanamıyorum çünkü açılmıyor. 3.parti uygulama denememe rağmen olmadı. Yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Veri yok ama dönüştüremiyorum hocam.
Anladım. Yani Disk 0'ın tamamında veriniz yok. O zaman disk yöneticisini kapatıp cmd'yi yönetici olarak çalıştırın:

Komut olarak ilk önce diskpart yazıyoruz.

Daha sonra list disk yazıyoruz.

Daha sonrasında clean ve sonra select disk 0 yazıyoruz. (Disk 0 olduğu için, başkasında farklılık gösterebilir)

Sonra yine clean yazıyoruz ve bütün Disk 0'ı silmiş olduk.

sonra exit yazıp çıkıyoruz cmd'den. (Diskparttan çıkmak için exit yazmak gerekiyor)

Disk yöneticisini tekrar açıyoruz.

Karşımıza Diski Başlat menüsü gelecek. Oradan Disk 0'ın seçildiğinden emin olup alttan da GPT düzenini seçiyoruz ve Tamam diyoruz. Sonrasındaysa Yeni basit birim oluşturuyoruz.

Umarım işinize yarar!

Bu videodan aldım işlemleri:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tekrar söyleyeyim Yerel Disk D'de de veriniz olmadığından emin olun.

Not: MiniTool Partition Wizard kullanacaksanız:
Hocam ben de o uygulamayı tam bilmiyorum ama attığınız resme baktığımda diskiniz dinamik. Onu temel diske çevirmeniz gerekiyor sanırım. Sildiğiniz diske sağ tıklayıp hangi seçeneklerin çıktığını gösterir misiniz? Veri kaybı olacak mı bilmiyorum o biraz sıkıntılı onu çözmeye çalışacağım.

Hocam diskte hiçbir veri yok. O yüzden korkmanıza da gerek yok.

İlk resim sağ tıklayınca gelen seçenekler (300GB olan yer), ikinci resim ise o tek olan seçeneğin sonucunda olan hata.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-20 144543.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-20 144543.png
    47,1 KB · Görüntüleme: 26
  • resim_2024-07-20_144605248.png
    resim_2024-07-20_144605248.png
    5,6 KB · Görüntüleme: 27
Hocam diskte hiçbir veri yok. O yüzden korkmanıza da gerek yok.

İlk resim sağ tıklayınca gelen seçenekler (300GB olan yer), ikinci resim ise o tek olan seçeneğin sonucunda olan hata.
Tamamdır hocam ama ben yerel disk D için diyorum. D diskinde veriniz var mı? Disk 0'ın tamamında veriniz yoksa Disk 0 yazan yerin üstüne sağ tıklayın ve temel diske dönüştürün.

Tamamdır hocam ama ben yerel disk D için diyorum. D diskinde veriniz var mı? Disk 0'ın tamamında veriniz yoksa disk 0 yazan yerin üstüne sağ tıklayın ve temel diske dönüştürün.

Dosya Ekleri

• resim_2024-07-20_145008494.png
    resim_2024-07-20_145008494.png
    30,6 KB · Görüntüleme: 31
Anladım. Yani Disk 0'ın tamamında veriniz yok. O zaman disk yöneticisini kapatıp cmd'yi yönetici olarak çalıştırın:

Daha sonrasında clean ve sonra select disk 0 yazıyoruz. (Disk 0 olduğu için, başkasında farklılık gösterebilir)

Sonra yine clean yazıyoruz ve bütün Disk 0'ı silmiş olduk.

sonra exit yazıp çıkıyoruz cmd'den. (Diskparttan çıkmak için exit yazmak gerekiyor)

Karşımıza Diski Başlat menüsü gelecek. Oradan Disk 0'ın seçildiğinden emin olup alttan da GPT düzenini seçiyoruz ve Tamam diyoruz. Sonrasındaysa Yeni basit birim oluşturuyoruz.

Umarım işinize yarar!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tekrar söyleyeyim Yerel Disk D'de de veriniz olmadığından emin olun.

Not: MiniTool Partition Wizard kullanacaksanız:

Çözüm
Anladım. Yani disk 0'ın tamamında veriniz yok. O zaman disk yöneticisini kapatıp CMD'yi yönetici olarak çalıştırın:

Daha sonrasında clean ve sonra select disk 0 yazıyoruz. (disk 0 olduğu için, başkasında farklılık gösterebilir)

Sonra yine clean yazıyoruz ve bütün disk 0'ı silmiş olduk.

Sonra exit yazıp çıkıyoruz CMD'den. (diskparttan çıkmak için exit yazmak gerekiyor)

Karşımıza diski başlat menüsü gelecek. Oradan disk 0'ın seçildiğinden emin olup alttan da GPT düzenini seçiyoruz ve tamam diyoruz. Sonrasındaysa yeni basit birim oluşturuyoruz.

Umarım işinize yarar!

Tekrar söyleyeyim yerel disk D'de de veriniz olmadığından emin olun.

Not: Minitool Partition wizard kullanacaksanız:

Hocam CMD ile çözdüm çok teşekkür ederim. İşlem başarılı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı