Diskler ne kadar sağlıklı?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Ana olarak kullandığım HDD, yaklaşık %80 dolu.

1592003194750.png

Low level olarak formatladığım HDD, %100 boş şu an.

1592003229526.png

Bu 2 Disk'i de error scan testine soktum, ikisi de Full geçti.

Aynı disk bende de var. Ev sunucumda kullanıyorum. Taş gibidir. Ama biraz yaşlı olduğu için dikkat etmek gerek.

Evet oldukça sağlam bir HDD, dediğiniz gibi yaşlı ve error scan testine güvenesim gelmiyor her ne kadar testi Full geçse dahi. Nereden baksak yaşam zamanı 2 yıl ediyormuş, bir HDD'e göre nasıl bilemem fakat fazla bir süre olduğunu düşünüyorum. Okuyucu kafanın sağlığını görme şansımız var mı? Ya da motorun. Sadece disk'e bakıyor sanırım error scan testi.

Evet oldukça sağlam bir HDD, dediğiniz gibi yaşlı ve error scan testine güvenesim gelmiyor her ne kadar testi Full geçse dahi. Nereden baksak yaşam zamanı 2 yıl ediyormuş, bir HDD'e göre nasıl bilemem fakat fazla bir süre olduğunu düşünüyorum. Okuyucu kafanın sağlığını görme şansımız var mı? Ya da motorun. Sadece disk'e bakıyor sanırım error scan testi.
2 yıl oldukça az bir süre.Bir hard diskin kullanım ömrü ortalama 10 yıldır. Yani daha çok yolu var. Benim eski masaüstü bilgisayardaki HDD 12 yıllık hala çalışıyor. Error Scan'e güvenebilirsiniz. Zaten önemli olan HDD'deki plaka. O sağlam ise Disk sağlamdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı