Disklerinizin sağlığını paylaşın

• Konuyu başlatan denoxx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 1.046
Screenshot 2025-03-01 163529.png

O kadar çok zayıf sektör... Daha önce bazı konularda bu sayıyı hep görüyorum(65535) bir hata mı acaba.
Evet sadece bir hata. Firmware kaynaklı diye biliyorum. Bu diskte zaten çok zayıf sektörler vardı bir gün overwrite yaparken bu değere ulaştı ve daha da zayıf sektör oluşmuyor dolu olmasına rağmen.

Evet sadece bir hata. Firmware kaynaklı diye biliyorum. Bu diskte zaten çok zayıf sektörler vardı bir gün overwrite yaparken bu değere ulaştı ve daha da zayıf sektör oluşmuyor dolu olmasına rağmen.

Hocam bu zayıf sektörler tam bir baş belası vallahi. Benim diskimde şu ana kadar o hata olmadı(C5).Direk olarak reallocated sector count artıyor.
Önemli verim yok zaten. Speed mapa baktığım zaman bazı sektörler yavaş yavaş koyu halini almış sanırım onlarda kötü sektore dönüşüyor. Yedek sektör sayısı fazla olduğu sürece gerçekten umursamıyorum.

Son düzenleme:
4 senelik SSD %58 sağlık nasıl😀

Dosya Ekleri

• 1741416627436.png
    1741416627436.png
    170,2 KB · Görüntüleme: 44

Hocam yeni fark ettim. Diskim 200 gün çalışmış, ancak load cycle count değeri 100 binlerde. Current değeri 100 üzerinden 49.Bu da aşınmayı arttırıyor bildiğim kadarıyla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı