Diskpart ile diski temizleyemiyorum

tP4sha

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 7 2700
- Gigabyte B450M DS3H
- Nvidia GeForce GTX 1660TI
- 2x8 GB RAM @3000Mhz
Aslında bu sorun daha önceki yaşadığım sorunların devamı, onun için önceki konuyu da buraya bırakayım:

Bende sorunlu bir SSD var, bu SSD'yi temizleyip sadece oyun yüklemek için kullanmak istiyorum. Kendisi Toshiba RC 500 500 GB M.2 PCI 3.0 SSD.

Bu SSD sorun çıkarttıktan sonra yeni bir SSD'ye Windows kurdum. Bu SSD'yi de temizlemek istiyorum. Ama sorun şu ki, temizleyemiyorum. Bildiğim üç yöntemi de denedim.

Öncelikle diske sağ tıklayıp biçimlendirmeyi denedim olmadı.

1.png

Daha sonrasında disk temizleme aracı ile denedim, yine olmadı.

2.png

Sonrasında da komut satırından "diskpart" ile temizlemeyi denedim, burada da işte bu disk gözükmüyordu.

3.png

Görebileceğiniz gibi disk 0 benim şimdiki Windows yüklü, disk 1 ise benim depo diskim, normalde disk 2 gözükmesini beklerdim ama disk 2 gözükmüyor.

Bu diski tamamen temizlemek istiyorum, eğer başarısız olursam garantiye yollayacağım, daha bir seneyi yeni doldurdu ama SSD bozuldu anlaşılan. Halbuki üç yıl garanti ile satıyorlar.

Konunun açılış mesajında yazmayı unutmuşum, şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

Şimdi çok ilginç bir şey oldu, gerçekten ilginç, komut satırında gözükmese de "select disk 2" yazınca disk ikiyi seçti, "Partition"ları da görüyordum "list Partition" komutunu girince, ama silmeye çalışınca yine hata veriyor. Ekran görüntüleri:

4.png

5.png

Son düzenleme:
Deneysel bir yöntem vereceğim. Zaten disk hiçbir şeye tepki vermiyor. Bari aşağıdaki rehberdeki yöntemi deneyin bakalım ne olacak. Ama başından belirteyim sorumluluk bende değil. Diskin durumu zaten vahim, daha ne kadar kötü olabilir bilemem. :D

Deneysel bir yöntem vereceğim. Zaten disk hiçbir şeye tepki vermiyor. Bari aşağıdaki rehberdeki yöntemi deneyin bakalım ne olacak. Ama başından belirteyim sorumluluk bende değil. Diskin durumu zaten vahim, daha ne kadar kötü olabilir bilemem. :D

Ya zaten aynı gözle bakıyorum, giderse gitsin kurtarabilirsem kurtarabileyim diye. Deneyeceğim.

Çıldıracağım! 😡

Ne sorunlu SSD imiş yahu! HD Tune bile görmüyor.
8.png

Açıkçası pes ediyorum. Şimdi bilgisayarımı kapatıp m.2 yuvasından sökeceğim SSD'yi. Başka bir çözüm önerisi sunulursa tekrar denerim.

Son düzenleme:
Daha başka yol kalmadı. Artık köşede bir yerde süs olarak tutabilirsiniz o diski. :)

Bu arada garantisi varsa gönderin gitsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı