Dişlerim çürüyor

Derde bak arkadaş. Keşke şu günlere geri dönsek. Arkadaşlar bu konuyu açmamdan 1 ay sonra eski diş sağlığıma geri döndüm. İnsan uzun süre sağlıklı yaşayıp bir anda sağlığına gelen en ufak bir pürüzde alt üst oluyor, ya da en azından ben de böyle. Sallayın; zaten 50 yıllık ömrümüz var. Eğlenin, okuyun, gülün, fantezi edinin, hayal gücünüzü kullanın, özgün arkadaşlar edinin, değerli fikirlerinizle forumu güzelleştirin. Sağlıcakla kalın...
 
Ön dişlerimin boy kısmındaki köşelerinde siyah delikler oluşmaya başladı. Son 1 aydır başladı. Son 1 haftadır ilerliyor. Diş hekimine gide gide bir hâl oldum. Dediği şey sadece: Dişlerini günde iki kez fırçala. Kardeşim zaten dediğin şeyi fazlasıyla yapıyoruz. Suyumuzu içiyoruz. Diş ipi kullanıyoruz. Gargara yapıyoruz. Zaten şekerin tadını unuttum. Fakat bu kahrolası dişler neden çürüyor anlamadım. Rahatsızlık veriyor. Hassasiyet var. Acaba diyorum ki, son zamanlarda yeni aldığım (ne idüğü belirsiz) agarta isminde bir diş macunu vardı o mu yapıyor? Tuzlu su ile gargara yapıyorum tıp gargarası haricinde. Yemekten sonra hemen bakım yapıyorum. Önerileriniz nelerdir?

Diş macunu konusunda ucuzluğa kaçmamayı öneriyorum.
 
Kaliteli misvağı nereden bulabilirim? Yardımcı olur musunuz?

Diş ipi kullanımından sonra sallanmaya başladı. Bırakayım mı sizce?
Sende diş eti cekilmesi bile var, diş taşı temizlet. Ayrıca çekilmenin nedeni dislerini yanlış fircalaman, onu düzelt. Her fircalamadan sonra kaiteli gargara kullan. Yatmadan önce 30 dakika kadar ağzını Okaliptus yağı ile çalkala, başka oneriyi sadece doktor verebilir. Son olarak şekerin olabilir mi?
 
Derde bak arkadaş. Keşke şu günlere geri dönsek. Arkadaşlar bu konuyu açmamdan 1 ay sonra eski diş sağlığıma geri döndüm. İnsan uzun süre sağlıklı yaşayıp bir anda sağlığına gelen en ufak bir pürüzde alt üst oluyor, ya da en azından ben de böyle. Sallayın; zaten 50 yıllık ömrümüz var. Eğlenin, okuyun, gülün, fantezi edinin, hayal gücünüzü kullanın, özgün arkadaşlar edinin, değerli fikirlerinizle forumu güzelleştirin. Sağlacakla kalın...

Merhaba hocam geçmiş olsun.
Benim de dişlerim çürüyor ve çok çürük var yaklaşık 10-12 tane, çekilmesi gereken implant gerekenler falan var ama neden oluyor fırçalamama rağmen anlayamadım.
Eski sağlığına nasıl kavuştunuz ne yaptınız öğrenebilir miyim?
Teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı