Çözüldü Display to HDMI converter ile 75 Hz alınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

French ArKaDaTa

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle ben yeni monitör aldım G2260 AOC'un 75 Hz'ye 1MS bu monitörümüz. Benim kasada DP girişi yok. 75 Hz oynamak için DP ile bağlayacağım. Bunun için şu DP to HDMI dönüştürücüyü almayı düşünüyorum. Ekrana DP takılacak kasaya ise HDMI. Acaba 75 Hz görüntü alabilir miyim? Yani dönüştürücü olduğu için verdiği HZ performansının düşmesi gibi bir konu söz konusu değil değil mi?

Dosya Ekleri

• 5.PNG
    5.PNG
    72,6 KB · Görüntüleme: 100
Çözüm
HDMI ile de 75 Hz görüntü alabilirsiniz.
DisplayPort girişi olan monitörlerde alınmıyor.
HDMI 1.4 kablo ile de alabilirsiniz 75 Hz görüntüyü.
DP alacağım direkt. Garanti FreeSync'de olacak hem.

Alakası yok, şu an HDMI ile 75 Hz görüntü almaktayım. Monitörüm'de DP girişi mevcut. Eğer HDMI sürümü yeterliyse desteklenen tüm çözünürlük ve Hz değerleri alınabilir. Ben kendim HDMI ile kullanmaktayım monitörüm de mevcutken DP girişi. Bilmeden yanlış bilgilendirmeyin.

hdmi.PNG
Yanlış Bilgilendirme
Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI ile de 75 Hz görüntü alabilirsiniz.
DisplayPort girişi olan monitörlerde alınmıyor.
HDMI 1.4 kablo ile de alabilirsiniz 75 Hz görüntüyü.
DP alacağım direkt. Garanti FreeSync'de olacak hem.

Alakası yok, şu an HDMI ile 75 Hz görüntü almaktayım. Monitörüm'de DP girişi mevcut. Eğer HDMI sürümü yeterliyse desteklenen tüm çözünürlük ve Hz değerleri alınabilir. Ben kendim HDMI ile kullanmaktayım monitörüm de mevcutken DP girişi. Bilmeden yanlış bilgilendirmeyin.

hdmi.PNG

Çözüm
Alakası yok, şu an HDMI ile 75 Hz görüntü almaktayım. Monitörüm'de DP girişi mevcut. Eğer HDMI sürümü yeterliyse desteklenen tüm çözünürlük ve HZ değerleri alınabilir. Ben kendim HDMI ile kullanmaktayım monitörüm de mevcutken DP girişi. Bilmeden yanlış bilgilendirmeyin.

Reyis bendeki HDMI kablosu demek ki 1.4 değil. . Bu arada FreeSync'de açamıyorum ben. HDMI olduğundan mı? Alıglanmadı diyor. Driver kuruyorum, FreeSync i bir şekilde açıyorum. Oyuna girince "not Support HDMI" falan diyor. Görüntü gidiyor. Çalışmıyor. DP'ye geçeceğim o yüzden.

Reyis bendeki HDMI kablosu demek ki 1.4 değil. Bu arada FreeSync'de açamıyorum ben. HDMI olduğundan mı? Alıglanmadı diyor. Driver kuruyorum, FreeSync'i bir şekilde açıyorum. Oyuna girince "not Support HDMI" falan diyor. Görüntü gidiyor. Çalışmıyor. DP'ye geçeceğim o yüzden.

Bugün başka bir konu açtım bunun hakkında, DP ile HDMI farkı var mı diye fakat birisi yazmıştı. Eğer DP kullanmıyorsan FreeSync ya da G-Sync'den yararlanamazsın diye. DP geçmeyi dene. Monitörün içerisinden çıktı benim HDMI kablom ve aldığım son 8 aydır HDMI ile 75Hz alabiliyorum versiyonu yüksek kaliteli bir HDMI kablosu. Aynı zamanda DP kablosu da çıkmıştı fakat bilmediğimden kullanmamıştım. Şu an 1 saat önce DP geçtim, görüntü olarak bir değişiklik yok. Yine de yeni teknolojiyi kullanmak önemli.

DP girişi olan monitörde HDMI da varsa oradan bağlayın. HDMI 120Hz ve üstünü destekliyor. Bir sorun olmamalı.

DP geçeceksen de dönüştürücü falan ise yarayacağını sanmıyorum. Tüm özellikleri kullanmak için kasada DP olması gerek.
Gerçekten mi ya? Emin misiniz ? Kaynak atabilir misiniz rica etsem ? Şimdi benim kasamda DP yok diye ne 75 hz ne de Freesync olayından yararlanamayacak mıyım ?
Bugün başka bir konu açtım bunun hakkında, DP ile HDMI farkı var mı diye fakat birisi yazmıştı. Eğer DP kullanmıyorsan FreeSync ya da G-Sync'den yararlanamazsın diye. DP geçmeyi dene. Monitörün içerisinden çıktı benim HDMI kablom ve aldığım son 8 aydır HDMI ile 75Hz alabiliyorum versiyonu yüksek kaliteli bir HDMI kablosu. Aynı zamanda DP kablosu da çıkmıştı fakat bilmediğimden kullanmamıştım. Şu an 1 saat önce DP geçtim, görüntü olarak bir değişiklik yok. Yine de yeni teknolojiyi kullanmak önemli.
Dönüştürücü yüzünden bu özelliklerden yararlanamayacağım söylendi. Bu doğru mu ? Ne 75 hz ne de Freesync ?

Gerçekten mi ya? Emin misiniz ? Kaynak atabilir misiniz rica etsem ? Şimdi benim kasamda DP yok diye ne 75 hz ne de Freesync olayından yararlanamayacak mıyım ?
Bence sorun HDMI kullanman değil. Bunu demek istedim. Monitöre giden kablo bir aparat dışında yine aynı olacak. İyi bir HDMI kablosuyla 1080P 120Hz bile alabilmeniz gerekiyor. Ben sorunsuz şekilde 120Hz alabiliyordum. Arkadaş VGA ile 75Hz alıyor gerisini sen düşün 😀
Freesync için kesin bir şey diyemem. Monitör sadece DP üzerinden yapmaya ayarlıysa bir şekilde Freesync kullanma ihtimali var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı