Display to VGA dönüştürücüden ses gelmiyor

Mihran2334

Femtopat
Katılım
31 Ekim 2020
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
DP to VGA ile monitörüme görüntüyü aktarabiliyorum fakat ses gelmiyor. Bu problem dönüştürücünün ses iletme özelliğinin olmamasından mı kaynaklı?
 
Displayport to VGA ile ses alamazsın. VGA analog sinyal verir ve ses iletmez. Sesi aparat ile taşıyamazsın. Ses aktarımı olabilmesi için VGA ve DVI-A gibi analog girişler/çıkışlar değil, HDMI, DP, DVI-D gibi dijital sinyal veren çıkışlar/girişler gereklidir.
Ses iletmek istiyorsanız AUX girişine ihtiyacınız var.
 
DisplayPort to VGA ile ses alamazsın. VGA analog sinyal verir ve ses iletmez. Sesi aparat ile taşıyamazsın. Ses aktarımı olabilmesi için VGA ve DVI-A gibi analog girişler/çıkışlar değil, HDMI, DP, DVI-D gibi dijital sinyal veren çıkışlar/girişler gereklidir.
Ses iletmek istiyorsanız AUX girişine ihtiyacınız var.

Monitörümde sadece VGA girişi var onun dışında bir giriş yok. Ekran kartımda da Display Port girişi var ve görüntüyü alabilmemin tek yolu dönüştürücü kullanmak. Başka kablo ve dönüştürücü kullanamam. AUX kablom var. Nereye takmam gerekiyor?

Monitörde bir AUX girişi varsa bir de AUX kablosu kullanabilirsiniz. Yoksa dönüştürücüler hakkında bilgim yok yanlış yönlendirmeyeyim.

Monitördeki tek giriş VGA.

Bu dönüştürücüyle AUX kablosuyla birlikte ses de aktarabilirsiniz.

Fakat bu mini Display Port. Bana normal Display Port gerekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı