Display to VGA FPS Sorunu

YusufYavuz

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
İyi günler herkese. 1280x1024 60hz+ bir tüplü CRT monitöre sahibim ve ekran kartı olarak RX550 kullanıyorum. Haliyle dönüştürücü kullanmak zorundayım ve bende Display to VGA aktif çevirici kullanıyorum ama aldığım fps gerçekten düşük. (CS:GO'da 200 BF1'de 70+ gibi FPS kayıpları yaşıyorum.) Ama çevirici kullanmadan doğrudan HDMI kablosu ile televizyona bağladığımda FPS kayıpları olmadan normal almam gereken FPS değerlerini alıyorum. Sorun çeviricide gibi peki ben bu sorunu monitör almak dışında çözebilir miyim şuan idarelik bir çözüm olsa bile çok hoş olur. Darboğaz yaşamıyorum CPU kullanımı %40-%80 arasında gezerken, GPU kullanımı %90-%100 arasında geziyor yük halinde.
-Denediğim çözümler: Virtual Resolution kullanarak farklı çözünürlüklerde denemek ama işe yaramadı.
Özel çözünürlük oluşturmak. O da işe yaramadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun çeviricide değil monitörde, çeviricinin arada bir işlem gücü yok ki (varsa da bilmiyorum).

Ben de bir ara çevirici ile kullandım, yani tamam benimki bu kadar sorun çıkarmıyordu ama performansını vermediği de aşikardı. En sonunda monitör beni bırakana kadar da öyle kullandım, şikayet de etmezdim. Ama fark varmış:D benim de tavsiyem hiç boşuna uğraşmamanız çünkü yapacağınız her şey eninde sonunda monitörün kapasitesine tıkanıp kalacak. Ondan para biriktirip daha güncel bir monitöre geçmekte fayda var:)

Monitörünüzün düşük çözünürlüğü nedeniyle performans kısıtlaması yaşıyorsunuz. O tip bir ekran kartına daha iyi bir monitör alınması gerek. Bütçenizi belirleyip, yeni monitör almanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı