DisplayPort kablosu ile görüntü gelmiyor

Pawrien

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Sorunum şu şekilde. Geçen günlerde DisplayPort kablosu satın aldım ve bilgisayarıma taktım fakat çalışmadığını gördüm. Şu şekilde çalışmıyor, monitöre, bilgisayarın ilk açılışında görüntü geliyor, bir problem yok (hatta BIOS ekranına girebiliyorum, buraya kadar her şey normal) ama BIOS'tan çıkışın ardından Windows açıldığında (Windows'un açıldığını göremeden) monitörde "DisplayPort sinyal yok" uyarısı ile karşılaşıyorum. Çeşitli çözüm yollarını denedim (BIOS pilini çıkarıp takmak, RAM'leri çıkarıp takmak, monitör ve bilgisayarın tüm gücünü kesip bir süre beklemek gibi...) Fakat işe yaramadı. Bu sorunu çözmenin farklı bir yolu var mıdır?

Dipnot: Şu an için farklı bir DP kablosu ile deneme şansım ne yazık ki yok...

Tahminimce görüntü ayarlarında bir şeyi yanlış ayarlamışsınız. Başka bir kablo takıp (HDMI falan) görüntü ayarlarını düzeltirsen bir sıkıntı kalmaz bence.

Çözünürlülük veya görüntü ayarlarında sorun var. Çünkü kablo sorunlu olsa ilk açılış ekranı gelmez. Senin masaüstün gelmiyor. Monitör ile GPU arasında ki ayarlarda da sorun olabilir. Bunu başka bir monitöre bağlayıp dene aynı kablo ile.

Çözünürlülük veya görüntü ayarlarında sorun var. Çünkü kablo sorunlu olsa ilk açılış ekranı gelmez. Senin masaüstün gelmiyor. Monitör ile GPU arasında ki ayarlarda da sorun olabilir. Bunu başka bir monitöre bağlayıp dene aynı kablo ile.
Merhaba. Ekran Çözünürlük ayarım 1920x1080. Bunu hangi ayara çekmeliyim ya da deneme yanılma yöntemi ile mi denemeliyim? Bu arada şunu da söylemek istiyorum. Şu an kullandığım monitörün aynısından 1 tane daha var. Onu takıp denedim fakat görüntü yine gelmedi. HDMI ile bağlı olan monitöre görüntü geliyor fakat DP ile bağlı olan 2. monitöre görüntü gelmiyor maalesef.

Merhaba. Ekran Çözünürlük ayarım 1920X1080. Bunu hangi ayara çekmeliyim ya da deneme yanılma yöntemi ile mi denemeliyim? Bu arada şunu da söylemek istiyorum. Şu an kullandığım monitörün aynısından 1 tane daha var. Onu takıp denedim fakat görüntü yine gelmedi. HDMI ile bağlı olan monitöre görüntü geliyor fakat DP ile bağlı olan 2. monitöre görüntü gelmiyor maalesef.

GPU modelin, monitörün, DP kablon nedir? HDMI ile aynı çözünürlükte mi açılıyor bilgisayar?

GPU modelin, monitörün, DP kablon nedir? HDMI ile aynı çözünürlükte mi açılıyor bilgisayar?
GPU: NVIDIA GTX 1650
Monitör: ASUS VP249QGR 23.8"
DP Kablo: Markası yazmadığı için maalesef yazamayacağım ama ürün şu
Evet, HDMI ile bağlayınca 1920x1080 çözünürlüğünde açılıyor.

GPU: NVIDIA GTX 1650
Monitör: ASUS VP249QGR 23.8"
DP Kablo: Markası yazmadığı için maalesef yazamayacağım ama ürün şu
Evet, HDMI ile bağlayınca 1920x1080 çözünürlüğünde açılıyor.

Sistemimiz aynı. Monitörde aynı. Bende DP kablosu ile kullanıyorum (Paugge VESA Sertifikalı 2M 1.4). Böyle bir şey yaşamadım. Acaba DP kablosunun giriş uçlarında mı problem var. Kabloyu test etmek için başka bir GPU ve monitör üzerinde deneyebilir misin?

Sistemimiz aynı. Monitörde aynı. Bende DP kablosu ile kullanıyorum (Paugge VESA Sertifikalı 2M 1.4). Böyle bir şey yaşamadım. Acaba DP kablosunun giriş uçlarında mı problem var. Kabloyu test etmek için başka bir GPU ve monitör üzerinde deneyebilir misin?
Sistemlerimizin aynı olması güzel tesadüf olmuş. Aynı monitörden evde toplamda 3 tane var, az önce 3.'yü de aynı bilgisayarda denedim fakat sonuç değişmedi. Evde bir tane laptop var fakat DP girişi yok, bu da benim şansım. Şu an için başka bir bilgisayarda deneme şansım yok maalesef.

Edit: Kablonun bozuk olduğunu düşünmüyorum. Bozuk olsaydı BIOS ekranı nasıl görünebilirdi ki? Söylediğiniz gibi, Windows ile ilgili bir ayar eksik olmalı, ama hangisi?

Sistemlerimizin aynı olması güzel tesadüf olmuş. Aynı monitörden evde toplamda 3 tane var, az önce 3.'yü de aynı bilgisayarda denedim fakat sonuç değişmedi. Evde bir tane laptop var fakat DP girişi yok, bu da benim şansım. Şu an için başka bir bilgisayarda deneme şansım yok maalesef.

Şimdi düz mantık gidelim. Aynı kablo diğer sistemlerde de çalıştırmıyorsa kablo ya bozuk (ki bence değil, çünkü görüntüyü ilk açılışta veriyor) ya da uyumsuz bir DP kablosu almışsın. Özel bir ayarı yok çünkü bunun. Tak çalıştır sonra G-Sync aç o kadar.

Şimdi düz mantık gidelim. Aynı kablo diğer sistemlerde de çalıştırmıyorsa kablo ya bozuk (ki bence değil, çünkü görüntüyü ilk açılışta veriyor) ya da uyumsuz bir DP kablosu almışsın. Özel bir ayarı yok çünkü bunun. Tak çalıştır sonra G-Sync aç o kadar.
Anladım, büyük olasılıkla uyumlu bir kablo satın almak zorunda kalacağım. Yardımların için teşekkür ederim.

Ve tekrar bir not eklemek istiyorum: Az önce şöyle bir şey denedim. BIOS ekranındayken DP ile bağlamıştım ve görüntü alabilmiştim. Hemen ardından DP'yi çıkarmadan HDMI ile bağladım ama bu sefer de HDMI ile bağlı olan monitöre görüntü gelmedi, DP kablosunu çıkarmama rağmen. Çok garip.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı