DisplayPort to DisplayPort ve USB 3.2 Gen2/DP ne kadar fark eder?

KorayEray

Hectopat
Merhaba,

MSI - Vector 15.6" 165hz cihazından satın alacağım ancak kafama takılan bir soru var. Cihazda mini DP girişi bulunmuyor. Bu sebeple ben normal masaüstümde DisplayPort to DisplayPort bağlantısı kullanıyorum. Bu cihazda da DP girişi bulunmadığı için USB-C 3.2 Gen2/DP portu ile DisplayPort bağlantısı yapılabiliyor. Sorum şu; USB-C üzerinden DP bağlantısı yaparsam DP to DP gibi veri kayıpsız bir bağlantım mı olur yoksa 144Hz alamama görüntü yırtılması gibi sorunlar yaşar mıyım? Bu sebeple buna göre bir monitör tercihi yapmam gerekebilir.

HDMI üzerinden görüntü alabilme şansım da var ancak benim merak ettiğim USB 3.2 Gen2/DP'nin HDMI'ya da DP'ye göre daha mı geride yoksa ileride mi olduğu. Aydınlatırsanız çok minnettar kalırım.

Gen2 bağlantısı da yüksek aktarım frekansına sahip. Tabii DP'nin aktarım hızı daha yüksek orası ayrı bir konu. Sorun yaşayacağını sanmıyorum. Hatta G-Sync bile açabiliyorsun.
Sana şöyle Gen2 to DP bir kablo gerekecek. Ek olarak Bakınız bu konuda Type-C'lerin bilgileri mevcut.
Hocam yanlışım var mı? @Yener K.

Gen2 bağlantısı da yüksek aktarım frekansına sahip. Tabii DP'nin aktarım hızı daha yüksek orası ayrı bir konu. Sorun yaşayacağını sanmıyorum. Hatta G-Sync bile açabiliyorsun.
Sana şöyle Gen2 to DP bir kablo gerekecek. Ek olarak Bakınız bu konuda Type-C'lerin bilgileri mevcut.
Hocam yanlışım var mı? @Yener K.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. FPS oyunları oynayacağım için normal masaüstümde daha iyi olduğu için DP to DP tercih etmiştim. Şimdi laptop konusunda da bir gecikme yaşamak istemediğim için gen2 to DP bağlantısının HDMI ile DP to DP kıyaslaması kadar fark yaratıp yaratmadığını merak etmiştim. Yukarıda belirttiğim laptop için çok farklı bilgiler paylaşılıyor emin olamıyorum. Vector GP66 için bazı sitelerde mini DP olduğu bile söyleniyor ama satın alacağım sitede bu ne yazık ki net belirtilmemiş.

144 Hz için sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Teşekkür ederim, ama ne olursa olsun DP to DP'nin yerini alamaz galiba ya da aralarında çok büyük bir fark olur mu? Gen2 yerine HDMI mı tercih etmeliyim acaba?

https://www.thefastcode.com/tr-try/article/should-you-use-hdmi-displayport-or-usb-c-for-a-4k-monitor burada tek tek detaylı bir şekilde anlatılmış.

Dizüstü bilgisayar için Type-C kolaylık sağlar. Fakat HDMI ve DP'nin aktarım hızı daha yüksektir. Dolayısıyla daha iyi görüntü sunabiliyorlar.
Fakat sen Gen2/DP ile işini görürüsün. Zaten güncel bir bağlantı şekli.

https://www.thefastcode.com/tr-try/article/should-you-use-hdmi-displayport-or-usb-c-for-a-4k-monitor burada tek tek detaylı bir şekilde anlatılmış.

Dizüstü bilgisayar için Type-C kolaylık sağlar. Fakat HDMI ve DP'nin aktarım hızı daha yüksektir. Dolayısıyla daha iyi görüntü sunabiliyorlar.
Fakat sen Gen2/DP ile işini görürüsün. Zaten güncel bir bağlantı şekli.

Çok teşekkür ederim. Fiyatına göre muadilleri ile arasında ciddi fark var. Ucuz görmüşken almak istiyorum ama ister istemez bu olayın tam anlamıyla çalışmaması beni biraz ürküttü. Sizce vazgeçmeye gerek var mı? Oyun deneyimini fazla mı etkiler bilemedim. Yüksek miktarlar ödenince ister istemez insan didik didik ediyor.

Cihazda Thunderbolt özelliği bulunuyor. Gen2 ya da HDMI yerine tercih edilebilir mi ya da aynı işlevi mi görmektedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı