DisplayPort üzerinden BIOS dalgalı geliyor

vaperandgamer

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz günlerde ekran kartımı yenilemek durumunda kaldım. 3600X ile birlikte 4070 Super kullanıyorum. HDMI bağlantı ile sıkıntısız görüntü aldığım BIOS ve Windows başlatılıyor ekranı DisplayPort ile giriş yaptığımda dalgalı dalgalı geliyor. Bütün sorun Windows başlatılana kadar. Sonrası sıkıntısız. Sorun neden kaynaklanıyor? Olabilir diye fikir almak istedim. Şimdiden kafa yorup cevap yazanlara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski ekran kartınızı taktığını zaman problem olmuyorsa. Sıkıntı ekran kartındadır muhtemelen ama ben 3600X sisteme 4070s ekran kartı almazdım.
Yok zaten yakın zamanda işlemci yenilemesi de yapmayı planladığım için almıştım. İkisini birden güncelleyecek param yoktu. Eski ekran kartımı taktığımda sıkıntı olmuyor açıkçası ancak bunda HDMI ile de sıkıntı olmuyor. Garip bir durum.
Bir video çekseniz?
WhatsApp Image 2024-02-06 at 23.04.59.jpeg
Görüntü bu şekilde hocam. Dalgalı dalgalı.

Not olarak DP kablosu ile ilgili olmadığına emin oldum. Eski kablomla da yeni aldığım Paugge kablomla da aynı.

Takar 5800X3D'yi beş yıl rahat gider.
İstiyorum ama kasamda sıvı soğutmaya yer yok gibi. Ben de darboğazdan dolayı mı yapıyor acaba diye düşündüm. Çözünürlük artınca geçiyor çünkü sıkıntı.

Not: Bios update yaptım rengi şekli daha da bir değişik oldu şimdi 🤨

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı