DisplayPort'u DVI-D'e çevirerek kullanmak

TC Mert Çakır

Megapat
Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RTX 2070 ekran kartında DVI-D bulunmamaktadır. Bendeki monitör de 144Hz / 1ms bir monitör ve DisplayPort girişi bulunmamaktadır ve doğal olarak çevirici kullanmak zorunda kalacağım. Normal kullanımına göre gecikme veya Hz'de düşme yaşanır mı? Yaşanırsa 144 Hz ve gecikme olmadan kullanmak için ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz bir dönüştürücü işinizi görmeli.

375479

Sadece aktif çeviri ile 144HZ alabilirsiniz. Gecikme konusunda bilgim yok,araştırmak lazım. Aktif çeviriciler de pahalı ortalama 150 dolar civarında. Monitör Benq 24 xl2411veya Acer sanırım.

Örnek olarak atıyorum, fiyat araştırması yapmadım

Aynı monitörden bende kullanıyorum (BenQ XL2411). İleride Gpu upgrade yaparsam bana da benzer bir dönüştürücü lazım olacak. Aktif dönüştürücüler 100 doları bulacaksa monitörü satıp yeni monitör almak daha mantıklı olacak sanırım.

Son düzenleme:
Aynı monitörden bende kullanıyorum (BenQ XL2411). İleride Gpu upgrade yaparsam bana da benzer bir dönüştürücü lazım olacak. Aktif dönüştürücüler 100 doları bulacaksa monitörü satıp yeni monitör almak daha mantıklı olacak sanırım.
Daha içler acısı bir şey söyleyeyim. Tam bilgim yok ama XL2411P ile arasında adam akıllı tek farkı DisplayPort girişi olması galiba ve aralarında 400 TL fark var. XL2411'in zamanında eşdeğer rakiplerinin çoğunda DisplayPort girişi bulunmaktadır. Bu bir satış taktiği mi yoksa kullanıcılarını keriz yerine koyup dolandırmak mı bilemiyorum. Koskoca markasın ve Asus vb. bir sürü büyük marka böyle bir işe kalkışmıyor da ne gerek var yani. Adamlar XL2411Z olarak piyasaya çıkartıyorlar. Sonra hiç bir farkı olmadan XL2411 Zowie anlaşmalı olarak çıkartıyorlar ve oda yetmiyor XL2411P ile DisplayPort girişi ekliyorlar.

Daha içler acısı bir şey söyleyeyim. Tam bilgim yok ama XL2411P ile arasında adam akıllı tek farkı DisplayPort girişi olması galiba ve aralarında 400 TL fark var. XL2411'in zamanında eşdeğer rakiplerinin çoğunda DisplayPort girişi bulunmaktadır. Bu bir satış taktiği mi yoksa kullanıcılarını keriz yerine koyup dolandırmak mı bilemiyorum. Koskoca markasın ve Asus vb. bir sürü büyük marka böyle bir işe kalkışmıyor da ne gerek var yani. Adamlar XL2411Z olarak piyasaya çıkartıyorlar. Sonra hiç bir farkı olmadan XL2411 Zowie anlaşmalı olarak çıkartıyorlar ve oda yetmiyor XL2411P ile DisplayPort girişi ekliyorlar.
Net bilgim yok ancak akıl yürüttüğüm zaman bu şekilde düşünüyorum: XL2411 nispeten eski bir model. Zira 144hz olmasına rağmen üstünde hala analog çıkış bulunduruyor. P modeli ise çok sonradan firmalara rekabet için DP eklenerek çıkartılan bir model. Ya da firma kendini 144hz denilince ilk alınacak model ben olayım, alan adam Cs:go vs için alır (bolca Cs:go turnuva sponsorlukları). Ona da dvi yeter, şeklinde düşünüyor olabilir. Zira ben monitörü alırken piyasada doğru düzgün 144hz yoktu diye hatırlıyorum. Bu yazdıklarım tamamen benim akıl yürütmem.
Dvi çıkışını RTX 2000 serilerinden çıkartmalarını aklım hayalim almıyor. Baktığım modellerin hiç birinde çıkışı göremedim. İhtiyaç kalmadı diyeceğim, bıraksınlar da ona müşteriler karar versin. Zira benim için tercih sebebi olurdu. Başkaları için de olacağına eminim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı