Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Sigara haramdır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalnız ben haram değil mekruh diye biliyorum. Mekruh ta haram a çok yakın bir şey diye biliyorum

Bunun tek adam rejimiyle alakası yok yine de.

Sigaraya haram demek haram Kur'an'da direkt haram denmeyen bir şeye haram denmez.

Şahsen sigaraya teşvik etmelerini beklerdim; pahalılar, vergisi var, zammı var... Kendi politikalarıyla çelişiyorlar.

Bir şey yazmak istemiyorum birisi şikayet eder içeri alınırız şimdi.

Bunun tek adam rejimiyle alakası yok yine de.
Bu yorumunuzla "diyanetin siyasi işlere karıştığını" kabul etmiş oluyorsunuz. Konu başından beridir anlatmak istediğim buydu. Sonunda kabul etmeniz, güzel bir şey. Peki neyle alakası var sizce?

Haram değil ama mekruh. Zaten takan mı kaldı.

Bu yorumunuzla "diyanetin siyasi işlere karıştığını" kabul etmiş oluyorsunuz. Konu başından beridir anlatmak istediğim buydu. Sonunda kabul etmeniz, güzel bir şey. Peki neyle alakası var sizce?

Diyanet siyasi işlere karıştığını kabul etmiyorum kesinlikle. Çünkü böyle bir örnek yok. Adam ilgilendiren konularda açıklama yapıyor. "Rejimle alakası yok yine de" yazdığımdan dolayı yanlış anlamışsınız ben cümleyi iki üç kere düzenlediğim için biraz yanlış olmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…