Diyarbakır Sıcağından Selamlar

Optifines

Kilopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Sıcaklık arttı diye diye sızlanan arkadaşları görünce şaşırıyorum. Çünkü biz Diyarbakır'da yılın 3 mevsiminde soğukları tam hissetmiyoruz. Güneş altında 55 dereceye ulaşan, kimi zaman geçen hava sıcaklıklarında hiç sızlanan birisini görmedim. Sanırım alıştık :D Aynı şeyler Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa için de geçerli. Bir de bunu sosyal medyada paylaşıp like alma çabaları da var. Oh içimi döktüm. Güneydoğu da 1-2 yaz geçiren anlar beni. :D

Valla geçen hafta bu günler köydeki 4 haftamın son günleriydi. Biz de yağmurdan bezdik, 1 aya yakın köyde kaldım, 5 gün adam akıllı hava olmadı, hep sağnak yağmur. :D Onun dışında da, köydeki son 70 günde sadece 10 gün mu ne güneş açmış. :D Odunlar erken bitti bu sene. :/

İstanbul 32-33 dereceye ulaşınca sıcaktan uyuyamıyorum, tüm gece kıvranıp duruyorum.
40 derece sıcakta yaşayan insanlara Allah kolaylık versin, cidden terk ederdim o şehri.

Yaklaşık 2 gün önce Denizli 42 Dereceyi gördü. Sıcaklık o kadar fazla etkili değilde, rüzgar esmediği zaman çok kötü oluyor. Uyumak gerçekten güçleşiyor. :)

Cumartesi ve Pazar Denizli'deydi, bir Karadenizli olarak: "Siz nası yaşıyonuz burda ***?" dedim içimden. Oturduğum yerde kaynar kaynar terledim.

Peki siz ya hiç yolda yürürken başınıza serinlemek için su döküp, 100 metre sonra kuruduğunu gördünüz mü başınızı :D Ha bir de burda lanet olası rüzgar esiyor ama sıcak estiği için yüzümüze 2. darbeyi o vuruyor.

Diyarbakır gibi bir şehirde olunca insan oraya aşık oluyor. Siyasi işler falan bir yana, harika insanları var. Komşular hala komşu, çocuklar hala eski günlerde. Bayramlar hala bayram. Hala bizim çocukluğumuzda yaptığımız gibi bayramda torpil sesleri susmuyor. Şimdiki çoçuklar gibi bilgisayar başında X Oyunda gibi kanalları izlemiyorlar. Hepsine mahalle maçlarından sonra kola vs. alıyorum. Bu sıcakta bile Diyarbakırda insan kolaylıkla mutlu oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı