Diyet için kitap önerisi

dideralovski

Centipat
Katılım
2 Aralık 2024
Mesajlar
63
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Son zamanlarda forumda o kadar çok diyet önerisi, kalori hesabı, kilo verme, vücut yapma vs. başlığı görüyorum ki, ister istemez bunun hakkında bir konu açmak istedim. Sene başında fazla kilolarım iyice rahatsız etmeye başlamıştı. Yaza fit girmek için fazla kilolarımı vermek istedim ama klasik “şunu ye, bunu yeme” tavsiyeleri artık bir yerden sonra tutmadı. Ezbere listeler hiç işe yaramadı, hele kalori hesabıyla uğraşmaktan muhasebeciye dönmüştüm ama ödül mekanizması diyeti bozuyor bir şekilde. Çünkü işin psikolojik boyutunu göz ardı ettiğimi fark ettim. Neyse işte birkaç ay uğraşsam da süreci yönetemedim ve 40 gün kadar önce diyetisyene gittim. O da bana listeyle birlikte bir kitap önerdi. Kitabın adı "Bir Tartıdan Fazlası"

Kitap diyetin aslında sadece mutfakta değil, zihinde başladığını çok net bir şekilde anlatıyor. Yeme alışkanlıklarının çoğunun duygusal temelleri olduğunu fark ettim. Mesela stresliyken ya da mutsuzken yediğimiz şeylerin bizi gerçekten doyurmadığını, sadece içimizdeki boşluğu doldurduğunu fark ettiriyor. Ya da yemeğin bir kaçış veya ödül yöntemi olduğunu çok güzel idrak ettiriyor. Okuduktan sonra kilo verme mevzusuna daha farklı bakmaya başladım. Ve geçen 3 haftalık süreçte kilo vermeye (yaklaşık 1,9 kilo) başladığımı gözlerimle gördüm. Bu kadar zor olmamalıydı diyorum kendime ama bazen fark etmek lazımmış işte. Çünkü sene başından beri 2-3 haftada 1 kilo bile verdiğim bir dönem hiç olmadı. Aksine zaman zaman az da olsa kilo bile aldığım oldu. Biraz da kendimi kandırdım sanırım listelerle.

Neyse çok uzattım. Eğer bu aralar diyetle uğraşan varsa ama bir türlü motivasyonu ya da dengeyi bulamıyorsa, bu kitaba mutlaka göz atmalı. Yazarı diyetisyen zaten. Kitap yurdu'nda indirimdeydi en son ama hala en uygunu orada görünüyor şu an. 90 küsur sayfa zaten çabuk okunur ben bir hafta sonunda bitirmiştim. İlgilenenler bakabilir veya varsa PDF şeklinde bulursa atabilir. Bir Tartıdan Fazlası
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı