Diyetle 4 kilo verilmesine rağmen göbeğin erimemesi

Yaşım 22, boyum 1.87 ve erkeğim.
Yaklaşık olarak 3-4 yıldır böyle olan bir özelliğim var. Normalde takıldığım kilom 69-70 civarıdır. Ne zaman 72 kilonun üstüne çıksam anında göbeğim fırlıyordu.

Geçen sene yazın da 73 kilo olmuştum ve göbeğim çıkmıştı. Sonra zayıflamış ve 69 kiloya gerilemiştim ve göbeğim erimişti. Yaklaşık olarak 6-7 ay da normal gezdim.
Yalnız şubat ayında farkında olmadan çok hareketsiz kalıp gün aşırı tek başıma büyük boy Domino's yiyordum ve bir ara fark ettim ki benim göbeğim yeniden çıkmış. Bir ölçüldüm ki 69 olan kilom, 74 olmuş, abooo!

Sonrasında diyete başladım.

22 yaş, 1.87 boy ile yediklerimi hep not etti. Fark ettim ki bu süreçte günde 1200 kaloriyi geçmiyorum ve genelde 1000 kalori alıyordum.
Tabii bu süreçte spora da başladım. Günde 1.5 saat bisiklet sürüyordum ve hatta son 3 haftadır eskiden sporcu olduğumdan ötürü hareketleri bildiğim için evde ağırlık egzersizlerine başladım.

Günde yaklaşık 2200 kalori yakıp 1000 kalori alıyorum. 1.5 aydır bu hiç sekmedi.
Ve istenen sonuca da ulaştım. Diyete başlarken 70'e düşeceğim demiştim.

Şu an kilom 69.5-70 arası.
Ve daha fazla verirsem artık sağlık sorunları ile karşılaşabilirim.
22 yaşında ve 1.87 boyundaki bir erkek için 68'den daha aşağısı artık zararlı.

Ama sonuç olarak 4 kilodan fazla vermiş olmama rağmen göbeğim erimedi.
Hatta daha da arttı.

Karın egzersizi, ağırlık, 2200 kalori yakıp 1000 kalori almak, bir buçuk saat bisiklet...

Hala duruyor göbeğim.

Çıldıracağım.

Kodumuz bozuk.
Aynı durumla çarpışıyorum(!)
Ben böyle değildim ama işte.
Şu yaşıma kadar kendimi tanımışımdır herhalde.
Üzerimde 22 yılda işe yarayan tüm yöntemleri denedim.

Bu sefer olmadı. Aslında oldu. Kilo verdim. Ama vermeme rağmen göbek erimedi.

Yoldan birine 22 yaşında 1.87 boyunda 69 kilo bir erkek nasıldır desen kürdan gibidir der.
Ben ise 74 dedi mi göbek çıkarıyorum ve bu sefer 69 da olmama da rağmen göbek duruyor.

Dumura uğradım.

Kilon tek göbeğe mi vuruyor?
ya aslına bakarsanız zayıf bir insanım.
69'dan 74'e de çıksam göbeğimin çıkmaması gerek.

Sanki 90 kilo oluyorum.

Allah aşkına 22 yaşında 187 boyundaki bir erkek 74 kiloysa eğer sizce kilolu mudur? Zayıftır tabii ki de.

ama yok göbek çıkıyor işte.

Ve bu sefer spor da yaptım.

Çok ilginç.

Ya aslına bakarsanız zayıf bir insanım.
69'dan 74'e de çıksam göbeğimin çıkmaması gerek.

Sanki 90 kilo oluyorum.

Allah aşkına 22 yaşında 187 boyundaki bir erkek 74 kiloysa eğer sizce kilolu mudur? Zayıftır tabii ki de.

Ama yok göbek çıkıyor işte.

Ve bu sefer spor da yaptım.

Çok ilginç.

Sigara ya da gazlı içecek çok tüketiyorsan normal ya da alkol ama içmediysen bir diyetisyene görün.

Sigara ya da gazlı içecek çok tüketiyorsan normal ya da alkol ama içmediysen bir diyetisyene görün.
Ne sigara, ne alkol ne gazlı içecek.

Hiçbir zararlı veya bu tür hiçbir alışkanlığım yok.

Günde 2000-2200 kalori yakıyorum. 1200 kalorinin üstüne hiç çıkmadım. Genelde 1000 kalori aldım.
Yani 1100 civarı bir kalori açığını fazla yağlardan yaktım.

Üstüne spor da yaptım. Ağırlık olsun karın egzersizi olsun, kardiyo olsun.

Ve sonuç da aldım. 4 kilo verdim. Eski halime döndüm. Tek farkla. Göbeğim duruyor.

Ne sigara, ne alkol ne gazlı içecek.

Hiçbir zararlı veya bu tür hiçbir alışkanlığım yok.

Günde 2000-2200 kalori yakıyorum. 1200 kalorinin üstüne hiç çıkmadım. Genelde 1000 kalori aldım.
Yani 1100 civarı bir kalori açığını fazla yağlardan yaktım.

Üstüne spor da yaptım. Ağırlık olsun karın egzersizi olsun, kardiyor olsun.

Ve sonuç da aldım. 4 kilo verdim. Eski halime döndüm. Tek farkla. Göbeğim duruyor.

Biraz saçma olabilir ama tekrar alın ve tekrardan verin ancak busefer protein tozuda tüketin biraz saçma en iyisi doktora görünün :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı