Dizel motor nasıl çalışır?

şahıs

Hectopat
Yer
Aksaray
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 5 1600 Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4 Asus rx 550 4gb gigabyte b450m -h wd10ezex , suv400s37240g
Meslek
öğrenci
Biraz araştırdım ve anladığım kadarıyla silindirin ısınması gerekiyor. Yanıcı madde bu ısı ile tutuşuyor. Bu doğru mu ve eklediğim resimdeki gibi midir?

dizel motor nasi çalışır.png

Krank milinin dönmesiyle yanma odası içindeki hava sıkıştırılıyor, sıkışan hava doğal olarak ısınıyor. Temel ısı kaynağı bu.

Peki bu kolonyağını veya ispirto yu ateşletirmi küçük bir düzenek yapsam.

Biraz bakındım da bilgi bulamadım maalesef. Uygun yanıcı maddeyle düzenek yaparsanız çiziminizdeki egzoz çıkışını uç kısma koyun yakıt girişini çizdiğiniz yer gibi. Şu anki kısım uygun gözükmüyor. Yine uç kısma hava giriş yeri de lazım. Ayrıca yakıt ortadan püskürtülürse daha homojen bir yanma gerçekleşir.

Gerçi ben 4 zamanlıdan bahsediyorum ama siz 2 zamanlı bir şeyden de bahsediyor olabilirsiniz. O zaman bu son yazdıklarımı çok dikkate almayın, giriş-çıkışlar farklı olabilir. Tam hatırlayamıyorum, bilgilerimi tazelemem lazım.

Biraz bakındım da bilgi bulamadım maalesef. Uygun yanıcı maddeyle düzenek yaparsanız çiziminizdeki egzoz çıkışını uç kısma koyun yakıt girişini çizdiğiniz yer gibi. Şu anki kısım uygun gözükmüyor. Yine uç kısma hava giriş yeri de lazım. Ayrıca yakıt ortadan püskürtülürse daha homojen bir yanma gerçekleşir.

Gerçi ben 4 zamanlıdan bahsediyorum ama siz 2 zamanlı bir şeyden de bahsediyor olabilirsiniz. O zaman bu son yazdıklarımı çok dikkate almayın, giriş-çıkışlar farklı olabilir. Tam hatırlayamıyorum, bilgilerimi tazelemem lazım.

Hocam egzozu uç kısma koyarsak hava nasıl sıkışacak? İlk kez böyle bir şey yapacağım

4 zamanlı motorlarda emme (yanma odası içerisine temiz hava alma), havayı sıkıştırma, yanma ve egzoz gazını atma şeklinde 4 işlem olur, emme ve egzoz gazı atımı sırasında subap denen parçalar açılır ve hava o şekilde geçiş yapar. Emme sırasında içeri alınan hava 2. aşamada subap kapalı olacağı için sıkışabilir. Ama sizin düşündüğünüz motor tipi muhtemelen 2 zamanlı şekilde olacaktır. O yüzden mesajımda son cümleleri ekleme gereği duydum.

Şu videoyu izleyebillirsiniz, birkaç fikir verebilir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4 zamanlı motorlarda emme (yanma odası içerisine temiz hava alma), havayı sıkıştırma, yanma ve egzoz gazını atma şeklinde 4 işlem olur, emme ve egzoz gazı atımı sırasında subap denen parçalar açılır ve hava o şekilde geçiş yapar. Emme sırasında içeri alınan hava 2. aşamada subap kapalı olacağı için sıkışabilir. Ama sizin düşündüğünüz motor tipi muhtemelen 2 zamanlı şekilde olacaktır. O yüzden mesajımda son cümleleri ekleme gereği duydum.

Şu videoyu izleyebillirsiniz, birkaç fikir verebilir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam videoyu izledim oradaki mekaniği yapmaya çalışacağım.
Ve bu şekilde değiştirdim. Buji olarak elektrik ile ateşleyen çakmaklardan kullanacağım

dizel motor nasi çalışır.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı