Dizi sahnelerini paylaşırsam kanalım kapanır mı?

heimerbergg

Centipat
Katılım
9 Ekim 2021
Mesajlar
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Prison Break - Narcos - Breaking Bad - Better Call Saul - La Casa de Papel ve birçok daha Netflix ve Disney+ dizilerininin bazı sahnelerini, gelir amacı gütmeden YouTube'a yüklersem kanalımı kapatırlar mı? YouTube'da bunu yapan Sahne diye bir kanal var ve kapatılmamış. Fikri olan var mı?
 
Netflix veya her hangi ücretli dizi film platformu üzerinden herhangi bir video paylaşırsan telif yersin ve video ve kanalın silinir.
 
örneğin 1 saatlik bölümlerini yüklemezsen sorun çıkmaz diye düşüyorum, edit tarzında yükleyebilirsin sorun olacağını sanmam ama netflixde bazı cihazlarda kayıt alınmıyor diye biliyorum alırsanda siyah ekran oluyor
 
Bölüm değil de sahne paylaşmayı düşünmüştüm 2 dakikalık dizi sahneleri telif yiyeceğimi ben de biliyordum fakat youtube'da bunu yapan kanalların telif yememesine şaşırdım.
 
Editlerden telif yemezsin. Telif yesen bile kanal kapanmaz, videonun görünürlüğü hiç kimse olarak değişir ve kimse videonu izleyemez.
 
Şimdi söyle bir şey bazı diziler veya filmlerde telif olabilir direk sahnede. 2 dakika olsun veya bir 10 15 dakikalık bölümde. Editlerde problem yok ama oradan da şarkı eklemek zorunda kalıyorsun o şarkıdan telif yiyorsun :) 3 ihtar aldıktan sonra kanalın kapatılır. Aynısını ben denedim kısa film sahneleri 5 10 dakika falan bazılarında problem yaşamadım telif falan yemedim hala duruyor kanalımda bazılarını yükleyemedim bile :)
 
Telifin cezasına bağlı. Benim arka plan müziği yüzünden birkaç telifli videom var ama bakıyorum telifin hiçbir cezası yok. Edit hazırlayan arkadaşımda da böyle oluyor ondan öğrenmiştim eğer video telif yerse telif detayları gibi bir yer var oradan telifin cezasına veya neler yapman gerektiğine bakabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı