Dizüstü bilgisayaırm HDD'yi çok fazla kullanıyor

Jojtanmak

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Orjinal olarak içinde win8 64bit yüklü olarak aldığım sony dizüstü bilgisayaırm hdd yi çok fazla kullanıyor. Şu şekilde anlatayım. Bilgisayar açılıyor hatta aradan 4-5 dk geçiyor. Fakat görev yöneticisinde hdd kullanımı hiçbir program açmadığım ve işlem yapmadığım halde %99 civarı seyrediyor. Hdd'mde hata olduğunu düşünmüyorum. Hd tune adlı bir hdd test programının bütün testlerini uzun olarak yaptım. Fakat bir sorunla karşılaşmadım. İnternette yoğun araştırmalarım sonucu başka win8 kullanıcılarınında böyle sorunlarla karşılaştığını öğrendim. Fakat çözüm olarak kimse somut birşey bulamamış. Sizce ne olabilir ve yaşan varmı. Not: Bu arada hdd 5400 rmp

Windows 8 kullanıcılarında bu şekilde durum var bu bir sorun değildir. O yüzden çözümü de olmaz, ancak azaltmak için Sanal bellek alanını kapatırsanız(Ram yeterli ise), Yeterli değilse Otomatik olanı kapatıp maksimum ve Minimum yazanları uygun şekilde doldurun kısmi düzelme olacaktır.

Aratırsam ben de binlerce XP kullanıcısının hatta binlerce Windows 7 kullanıcısının sa çok hard disk kullanımı sorunu yaşadığını bulabilirim. Bunun Windows 8 ile bir alakası yok. Burada konu, diski kullanan programı bulmak. Görev Yönetiicisi'ni açın ve Kullanıcılar sekmesine gelin. Burada hangi programın ne kadar diski kullandığını görebilirsiniz ki bu özellik sadece Windows 8'de var:

7GgJCso.png

Dizüstü bilgisayarının HDD'si yavaş olabilir örneğin bir dosya saniyede 5 MB Dosya Transferi yapıyorsa disk ondan %10 %20 Falan görebilir sanırım diskin hızı ile alakalı bendede %99 oluyor FİREFOX'u açınca.

Bendede 5400 rpm disk var bendede aynı sorun var. Heralde bazı eski disklerde böle sorunlar var. 7200 rpm yada ssd takmak lazım çünkü bunla ilgili bir çözüm yok hiç bir yerde. Sanal belleği iptal edin yeterli ram varsa falan dediler yaptım oda işe yaramadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı