Bakin burada onemli olan bilmeyen arkadaslarin ogrenmesi icin ne kadar zahmetli oldugunu gorsunler diye. Ben 2 sene once bilgisayarimi temizlemesem bile fanlardan ses gelmiyordu. Ama bu seneden beri her 1-2 haftada goturmek zorunda kaliyorum.Ne yani? Kasa mı taşıyalım sırtımızda? Siz dizüstü bilgisayarınıza iyi bakamamışsınız. 3 yıl, 4 ay önce ASUS X552CL modeline sahip dizüstü bilgisayarı aldım. İçerisine eklediğim bileşenler ise;
- 1 TB SSHD
- 4 GB RAM
Başka bir şey yokGTA 5, FC 3/4, Battlefield 3/4, COD AW, COD Ghost, AC 3/4 bitirdim ben bu makineyle ve Silkroad diye bir online oyun var. Bu bilgisayar ile tamı tamına 17 tane Silkroad client'i açtım S-Bot üzerinden.
Siz bilgisayarı ya kullanmasını bilmiyorsunuz yada en ufak hatada tüm dizüstüleri kötüleyecek sinir var
Size tavsiyem dizüstünüzün içini açıp bir güzel temizleyin. Yapabilirseniz termal macun ilave edin, bu kadar.
Dostum konunun amacını ilk başta yazman gerekirdi. Kimseye dizüstü önermiyorum diyorsun. İşi olan adama da mı önermiyorsun? Adam ne yapsın taş mı yesin. Almak zorunda kalıyor öyle performans da beklemiyor. Bir de arkadaşım 4000 liraya diz üstü aldı. Takoz gibi bir şey taşıyamazsın (2 sene önceki monster tasarımı bilen bilir 980 Ti falan yeni çıkıyordu bilgisayarında 870 M var dolar kuru 2 lira iken). Masa üstü gibi kullanıyor hala performansından ödün vermiyor. Servise götürdüğünü termal macun değiştirdiğini hatırlamıyorum hatta termal macun nedir diye sorsan "o ne?" der. Playstation gibi aldı taktı fişe, çalıştırdı adam akıllı kullanıyor. 2000 liraya alınan dizüstünden adam zaten fazla bir şey beklemez fazla yük istemeyen işleri oluyor yapmak zorundadır alır dizüstü onunla takılır. Sen konunun amacını yazmazsan o 3000 lira zararla X 99 sistemini satan sonra o para ile dizüstü alan adam bile sana tepki gösterir. Zaten 2000 liraya oyuncu dizüstü bilgisayar isteyenler bir elin parmaklarını geçmez onlara bunu yazardın kimse sana karışmazdı. Konu açıp "kimseye dizüstü önermiyorum" dersen adam bozulan dizüstünün siniriyle konu açtığını düşünür.Bakin burada onemli olan bilmeyen arkadaslarin ogrenmesi icin ne kadar zahmetli oldugunu gorsunler diye. Ben 2 sene once bilgisayarimi temizlemesem bile fanlardan ses gelmiyordu. Ama bu seneden beri her 1-2 haftada goturmek zorunda kaliyorum.
O konuda hakli olabilirsiniz katiliyorum o baslik biraz tepki cekici oldu.Dostum konunun amacını ilk başta yazman gerekirdi. Kimseye dizüstü önermiyorum diyorsun. İşi olan adama da mı önermiyorsun? Adam ne yapsın taş mı yesin. Almak zorunda kalıyor öyle performans da beklemiyor. Bir de arkadaşım 4000 liraya diz üstü aldı. Takoz gibi bir şey taşıyamazsın (2 sene önceki monster tasarımı bilen bilir 980 Ti falan yeni çıkıyordu bilgisayarında 870 M var dolar kuru 2 lira iken). Masa üstü gibi kullanıyor hala performansından ödün vermiyor. Servise götürdüğünü termal macun değiştirdiğini hatırlamıyorum hatta termal macun nedir diye sorsan "o ne?" der. Playstation gibi aldı taktı fişe, çalıştırdı adam akıllı kullanıyor. 2000 liraya alınan dizüstünden adam zaten fazla bir şey beklemez fazla yük istemeyen işleri oluyor yapmak zorundadır alır dizüstü onunla takılır. Sen konunun amacını yazmazsan o 3000 lira zararla X 99 sistemini satan sonra o para ile dizüstü alan adam bile sana tepki gösterir. Zaten 2000 liraya oyuncu dizüstü bilgisayar isteyenler bir elin parmaklarını geçmez onlara bunu yazardın kimse sana karışmazdı. Konu açıp "kimseye dizüstü önermiyorum" dersen adam bozulan dizüstünün siniriyle konu açtığını düşünür.
Arkadaşlar hiç kimseye dizüstü bilgisayar önermiyorum. Nedenini sorarsanız paranız boşa gidiyor gerçekten 3 sene önce aldığım Laptop'um artık soğutmamaya başladı. İşlemcim 70 derecelere geliyor artık bilgisayarın sesini hiç sormayın başınızı ağrıtıyor. Siz bu bilgisayarları alıyorsunuz böyle güzel hayallerle fakat sonuç bu yani parçada değiştiremiyorsunuz öyle kalıyor boşa paranız gidiyor. Ya da hani seyyar kullanmak için alıyorsanız da öyle büyük şeyler beklemeyin.