Dizüstü bilgisayar çok ısınıyor

Korkulcak bir şey yok. Termal macun değiştirme ile ilgili çok bilgi var. Püf noktalar: Anakarta çok baskı yapmayın, statik elektriğe karşı kendinizi topraklayın. Eğer yapmamakta kararlı iseniz, bence de yüksek kapasiteli bir soğutma fanı alın.

Öneriniz için sağ olun bir soğutucu alıp kullanacağım sonra temizletirim büyük ihtimal.
90 derece kötü değil, gayet normal. Termal macun yenileme ile düzelir. Benim 4 yıllık Dell bilgisayarım 90'larda geziyor hep, hiç temizlemedim.

Mesela bazı oyunlarda çok oluyor FPS düşüşü oluyor anlatmıştım orada.

Sizce bilgisayarda Bitcoin mining olabilir mi? (zamanında bayağı bir korsan oyun yüklemiştim ama neredeyse hepsini aldım Steam'dan çok pişmanım.)
Son 3 aydır çok ısınıyor ve ben son 3 ay içinde korsan oyun yüklemedim, en son 1-2 yıl önce korsan oynuyordum. Bilgisayarı 2020'nin yazında formatladık yani formattan sonra hiç korsan oyun yüklemedim zaten format atmamın en büyük sebebi korsan oyunlardan virüs bulaşma ihtimali. Bilgisayardan hiç fan sesi gelmiyor. Kulağımı yaslıyorum, hiçbir şey duyamıyorum. Fanlar sizce kirlenmiş olabilir mi? Eğer kirlendiyse garantisi bu yıl bitti ne yazık ki. Kime temizletsem bilemiyorum. RAM çalınmasını istemiyorum. Onun yerine gidip bir altlık alacağım fanı olan. Sizce ne olmuş olabilir? Isınmasına şuradan karar verdim. Valorant oynarken 150 FPS oynuyorum ilk maçı ama sonra bilgisayar ısınınca 100-80 oluyor ya da Dead by Daylight oynarken 70 FPS sabit oynuyorum sonra bilgisayar aşırı ısınıyor ve 30'a düşüyor ilk 5-6 maç iyi iken bilgisayar ısınınca düşmesi sinir ediyor. Bir ara kuzenimden ödünç almıştım bu aralar o fanlı altlığı kullanınca FPS düşmesi yaşamadım hiç.

Şimdi size güzel bir rehber yapıyorum.

1-eğer korkunuz varsa cihazı servise gönderin veya güvendiğiniz bilgisayarcıya vermelisiniz.
2-verdikten sonra fanı ve işlemci ve ekran kartı termal macunlarını yenilemesini söyleyin bazı bilgisayarcılar toptancı macunu kullanıyorlar bu sebepten dolayı kendiniz termal macun alın tavsiyem: Cooler Master MasterGel Pro Cooler Master Mastergel Pro Termal Macun Fiyatı, Yorumları - Trendyol
3-cihaza Solid state Drive (SSD) satın alın foruma bunun ile ilgili konu açabilirsiniz. Eğer cihazınız NVMe M.2 SSD destekleyip desteklemediğini öğrenmek istiyorsanız YouTube'a göz atın.
4-cihazınızın RAM belleği kaç GB?

Şimdi size güzel bir rehber yapıyorum.

1-eğer korkunuz varsa cihazı servise gönderin veya güvendiğiniz bilgisayarcıya vermelisiniz.
2-verdikten sonra fanı ve işlemci ve ekran kartı termal macunlarını yenilemesini söyleyin bazı bilgisayarcılar toptancı macunu kullanıyorlar bu sebepten dolayı kendiniz termal macun alın tavsiyem: Cooler Master MasterGel Pro Cooler Master Mastergel Pro Termal Macun Fiyatı, Yorumları - Trendyol
3-cihaza Solid state Drive (SSD) satın alın foruma bunun ile ilgili konu açabilirsiniz. Eğer cihazınız NVMe M.2 SSD destekleyip desteklemediğini öğrenmek istiyorsanız YouTube'a göz atın.
4-cihazınızın RAM belleği kaç GB?

Tüm dediklerinizi yapacağım yakın zamanda virüsten dolayı çıkamıyoruz zaten
4- 8 GB.

90 derece kötü değil, gayet normal. Termal macun yenileme ile düzelir. Benim 4 yıllık Dell bilgisayarım 90'larda geziyor hep, hiç temizlemedim.
@InternetciMen kızgınının sebebi nedir acaba?

90 derece hiç normal değil ve kritik bir derecedir ve PC'nin ömrünü azaltır performansta düşer bilgin olmadan 90 derece normal yazman normal değil.

90 derece gayette normal 2 yıldır temizlik yapılmamış bir bilgisayar için. 95'ten sonrası kritik.

Ah senle uğraşamam 90 derece normal değildir ve işlemcinin frekansı düşerek performans düşer 95 olduğu zaman zaten işlemci yanmaya yakındır biz 80'e bile biraz fazla derken 95 normal diyorsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı