Dizüstü bilgisayar için Ryzen mi Intel mi kullanılmalı?

Hocam 1 ay araştırdım yaklaşık ve 2 hafta önce bunu aldım işlemciyi bir adım öne çekip ekran kartını düşürebilirsin daha uzun ömürlü olur

Fan sesi nasıl? Çok bağırıyor mu?

Ryzen'den şaşma Intel'in yeni nesil işlemcileri laptop için uygun değil zaten düzgün soğutulmuyor laptoplar bir de işlemci ile üzerine tereyağı sürme hocam :)

Evet kesinlikle masaüstünde belki düşünebilirim küçük bir ihtimalde olsa dahi lakin deneyimlerim sonucunda laptopta asla Intel'i tercih etmem. Sağ olun :)

Fan sesi yok denilecek kadar az...

Yük altında mı az yoksa boşta iken mi? Mevcut elimdeki laptop ile pso açtığımda bütün ofis resmen benim laptopumun fan sesini dinliyor :D

Yük altında mı az yoksa boşta iken mi? Mevcut elimdeki laptop ile pso açtığımda bütün ofis resmen benim laptopumun fan sesini dinliyor :D
Hocam oyundayken az... ultra grafiklerde oynarım zaten alırkende özellikle buna dikkat ettim fanlari farklı yönde dönecek şekilde yerlestirmisler daha seri sogutmasi için öyle okudum

1 sene önce hp vardı sağolsun kalorifer yakmıyorduk 😁 anladım seni

Hocam oyundayken az... Ultra grafiklerde oynarım zaten alırken de özellikle buna dikkat ettim fanlari farklı yönde dönecek şekilde yerlestirmisler daha seri sogutmasi için öyle okudum

1 sene önce HP vardı sağ olsun kalorifer yakmıyorduk 😁 anladım seni

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Bende de HP laptop var :)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Bende de HP laptop var :)
Ryzen ve Intel seçenekleri var 40k para vereceksin bende verdim 10 15 sene kullanmak için ben kullanırım da temiz kullanıyorum zaten bunu göz önünde bulundurarak kiyaslamalari yaptım ryzen de 8845hs var intelde 13650hx vardı işte birinde 8 çekirdek birinde 14 :D herşey oyun performansı değil işlemci ömrü de önemli intel in ismi var yani ryzen yeni yeni canlanıyor. Pc alırken 16gb ram üstü ve 1tb olmasina da dikkat et . Benimki 512gb ssd bir yuva daha var yükseltilebilir yani 1tb umarım yazdıklarım seni bilgilendirmistir iyi günler dilerim hocam.

Ryzen ve Intel seçenekleri var 40k para vereceksin bende verdim 10 15 sene kullanmak için ben kullanırım da temiz kullanıyorum zaten bunu göz önünde bulundurarak kiyaslamalari yaptım ryzen de 8845hs var intelde 13650hx vardı işte birinde 8 çekirdek birinde 14 :D herşey oyun performansı değil işlemci ömrü de önemli intel in ismi var yani ryzen yeni yeni canlanıyor. Pc alırken 16gb ram üstü ve 1tb olmasina da dikkat et . Benimki 512gb ssd bir yuva daha var yükseltilebilir yani 1tb umarım yazdıklarım seni bilgilendirmistir iyi günler dilerim hocam.
Özel olarak fan sesine falan aklım takıldıysa sosyal medya hesabini ver akşam video çekip atıyım böyle de yardımci olabilirim rahatsız edicek bir ses yok🙂

AMD işlemcileri, Intel işlemcilerine göre daha fazla çekirdek ve iş parçacığı sunar. Bu sayede, çoklu görevlerle uğraşırken daha yüksek bir performans sergilerler. Ayrıca, AMD işlemcileri, Intel işlemcilerine göre daha yüksek bir bellek hızına sahiptir. Bu kadar yani intel leri ben daha çok excel word ve benzeri için tercih ederim intel alsam ekran kartı olmayan dahili ekran kartı alırdım oyun için çoklu görev de ryzen intel e fark atar gibi geliyor bana

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı