Dizüstü bilgisayar kapanma problemi

Lionaski

Kilopat
Dizüstü bir bilgisayarım var ve yaklaşık 4 senedir kullanıyorum. Sabit diskin bozulması üzerine yeni aldığım diskde Windows 10 işletim sistemi ile bilgisayarımı sorunsuz kullanabiliyordum. Fakat tek sorun performansdı. Ben de bunun için Windows 7 kurmaya karar verdim çünkü aslında öncesinde Windows 7 kuruluydu. Tabii kurduktan sonra Wi-Fi sürücüsünü yüklemem gerekti ben de ilk başta dizüstü bilgisayarımı modemin yanına götürdüm ve kablo yardımıyla modeme bağlayıp interenetten sürücü indiriyordum. Fakat şarjımın bittiğini fark ettim. Dizüstü bilgisayarımın şarj adaptörünü getirirken bilgisayarım kapanmış. Ben de bağlayıp kullanmaya devam ettim. Tek sıkıntı artık batarya simgesinin üzerinde çarpı işaretinin olması. Normal bir şekilde kullanırken hiçbir sıkıntı olmasa da hiç kasmayan bir oyuna girdiğimde bazen 5 dk bazen 15 dk içerisinde bilgisayar aniden kapanıyor. Ben de bataryayı çıkartıp kullanmayı denedim tekrar aynı sorunu verdi. Benim bildiğim vermemesi gerekiyordu demek ki bataryada sıkıntı yok (bence). Ama sıkıntı ne? Nasıl düzeltebilirim? Ne yapmam gerekiyor? Yardımda bulunursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptör veya girişte sorun olabilir.
Kuzenimin Dizüstü bilgisayarında da bu sorun mevcut.
Dizüstü PC yanımda duruyor aniden kapanıyordu şarj adaptörü bağlı olmasına rağmen şarj olmuyor.
Bataryayı çıkardım yine açılmadı artık hiç açılmıyor.
Eğer bilen biri varsa el atsın şu duruma.

Yeni bir batarya aldım onu takdım sorun değişmedi sorun galiba anakartta, servise götüreceğim orda sorunu çözerler. Çözünce yazarım nedenini.
Arkadaşlar sorunumun nedenini buldum. %92 ihtimalle sorun CPU sıcaklığından dolayı. Çünkü bilgisayarıma format attım (sistemden veya virüsten şüphelendiğim için) bilgisayarım başta kapanmadı ama oyun vs. açınca bilgisayarım kendiliğinden kapanıyordu. Çözümünü nasıl yapacağımı bilmiyorum. Herhâlde bilgisayarımın içini açıp temizlemeye çalışırken termal macuna zarar verdim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı