Dizüstü bilgisayar klavye soketi sorunu

ErenTeke

Megapat
Kahve döktüm bilgisayarın üstüne. Temizlemek için açtım klavyeyi çıkartayım derken tırnak gibi bir şey kırıldı tam anlayamadım o an. Pratik bir çözümü var mıdır? Ya da bu klavyenin ucunu USB girişiyle değiştirebilir miyiz?

1goJN5.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kırık parça ? Bazıları mandallı oluyor yani sandığın şey soketin açık pozisyonu olabilir.

Bazıları da sıkıştırmalı oluyor. Siyah parça kabloyu sıkıştırmak için kullanılıyor.

Her iki durumda da soket sağlamsa kullanabilirsin, USB ? olmaz.

Hocam nasıl takıldığını çözdüm. Ama klavyede sorun var bazı tuşları yanlış algılıyor. Mesela backspace silme tuşuna basıyorum hem "ü" algılıyor hemde siliyor. Acaba klavyeye kahve döküldüğünde mi oldu bu sorun yoksa soketle fazla uğraştığımdan mı oldu sizce. Nasıl çözülebilir.

Dosya Ekleri

• 3GVvdVcD.jpg
    3GVvdVcD.jpg
    288 KB · Görüntüleme: 280
Son düzenleme:
Taktığın kabloyu düzgün yerleştirmen gerekli, hafif çarpık takmış olabilirsin. Düzgün taktım diyorsan tuşları sökmeyi biliyorsan tuşları ya da mümkünse klavyeyi söküp ince temizlik yapıp şansını deneyebilirsin.

Kabloyu düzgün yerleştiriyorum büyük ihtimalle. Tuşları nasıl sökebilirim acaba bir tanesini sökmeye çalıştım kırıldı galiba Allah'tan kullanmadığım bir tuştu. Bir de bu sorunun anakart üzerindeki soketle alakası yoktur değil mi yani aynı model klavyeyi sipariş vermeyi düşünüyorum çünkü eğer olmazsa.

O kablo klavyenin bağlantı kablosu ona hasar vermiş olabilirsiniz.

Veya kahve klavyenin elektroniğine zarar vermiş olabilir.. Saç kurutma makinesi ile klavyenin içini kurutmaya çalışmakta fayda var.

O kablo klavyenin bağlantı kablosu ona hasar vermiş olabilirsiniz.

Veya kahve klavyenin elektroniğine zarar vermiş olabilir.. Saç kurutma makinesi ile klavyenin içini kurutmaya çalışmakta fayda var.

Çoktan kuruyup gitmiştir kahve falan. Şimdi bu anakart üzerindeki soketde sorun olma ihtimali var mı? Çünkü sipariş vereceğim boşuna 40-50 TL vermeyelim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı