Dizüstü Bilgisayar Siyah Ekran Sorunu

Daha fazla  
Arkadaşlar elimdeki dizüstü bilgisayarı düne kadar hiçbir problemle karşılaşmadan kullanmaktaydım. Dün sabah, laptopu açtığımda ekran siyahtı ve herhangi bir görüntü alamıyordum. Daha sonra evdeki masaüstü bilgisayarın monitörünü laptopa bağladığımda herhangi bir sorun yoktu, görüntü monitörda çok rahat bir şekilde gözüküyordu. Sizce bunun nedeni ekran kartıyla alakalı bir durum mu yoksa laptopun kendi ekranıyla alakalı bir sıkıntı mı ?
Not: Önceden laptop açılırken Casper yazısı çıkar, daha sonra masaüstüne geçerdi. Şu an ise, Casper yazısı gelmeden direkt olarak siyah ekran geliyor. Laptopu monitöre bağladığımda ise önce Casper yazısı geliyor, daha sonra normal bir şekilde masaüstü görüntüsü geliyor.
Not: Birkaç güne kadar şöyle bir sıkıntı ile karşılaştım. Laptopun ekranında yanıp sönmeler meydana geliyordu ve bu sorun laptop parlaklığını %100 yaptığımda gidiyordu. Parlaklığı çok az düşürsem dahi sorun tekrar başlıyordu. Bu sorun acaba siyah ekran sorununun bir habercisi miydi ?
Not: Ürün hala garanti kapsamında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürün hala garanti kapsamındaysa hemen garantiye gönder. Hiç değişik çözüm yöntemlerine bulaşma. Sonra garanti dışı falan kalırsa pişman olursun.

Ürün hala garanti kapsamındaysa hemen garantiye gönder. Hiç değişik çözüm yöntemlerine bulaşma. Sonra garanti dışı falan kalırsa pişman olursun.
Şu an bayram dolayısıyla kapalı ama yarın ilk işim teknik servise götürmek olacak zaten. Sadece sorunun neyden kaynaklandığını merak ettim ki böylelikle hatam varsa tekrarlamayayım. Var mı bu konu hakkında bir bilginiz ?

Daha önce ben de siyah ekran sorunuyla karşılaştım. Windows'a güncelleme geliyordu, yapıyordum. Güncelleme sonrası yeniden başlatılınca ekran gözükmüyordu. Güncellemeyi geri dönüşüm noktasından geri aldığımda düzeliyordu. Fakat bu sorun Windows 8.1'deyken oluyordu. Windows 10'da şimdiye kadar böyle bir problemle karşılaşmadım. Sorun yazılımsal olabileceği gibi statik elektrikten de kaynaklanıyor olabilir.

kardesım senın ekran kartın pert olmus bu yuzden goruntu vermıyor garantısı varsa gonder yaparlar ama yoksa ekran kartını deıstır bu bana da olmustu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı