Dizüstü bilgisayar soğutma tavsiyesi

Şu anda memlekette olduğum için İstanbul'a geri döndüğüm zaman yollayacağım servise şu sıralar uğraşmak istemiyorum daha doğrusu vaktim yok bilgisayarsız kalacak.
Valla ben uzun zamandır kullanıyorum. Laptopun altına koyulan soğutuculardan daha iyi.
Marka model tavsiyeniz var mı?
 
Hocam anlıyorum köydeymişsiniz bilgisayarsız kalacak durumunuz yokmuş ama lütfen teknik servisi bi arayın Asus Rog asla böyle ısınmaz çok geç olmadan bir sorun varsa halledin derim ama yinede siz bilirsiniz.
 
Bu laptop nasıl ısınıyor anlam veremedim bende monster var yükte 75 i geçmedi.
Cihazın inceliğine ve ağırlığına bakmanı öneririm. Ekranı kapalıyken kalınlığı 1.9 cm civarında olan bir cihaz bu. Bu kadar güçlü donanımı bu kadar ince bir kasaya koymanın bedeli ısınma oluyor.

@Baturalp Semerci Bu tür ürünleri kullanmak sürekli cihazı başka yerlere taşıyorsan biraz zahmetli ama sabit duruyorsa sorun olmaz. Bu ürünü bulamasan bile buna benzer başka ürünleri deneyebilirsin. Sendeki modelde laptop altına konulan tip soğutucular işe yaramaz. Elindeki modelin bendekine göre avantajı ise bu nesilde yanlarda 2 tane hava ızgarasının olması, maalesef ilk nesil 15.6" olan versiyonda tek var. Diğeri ekranın altında kalıyor açıldığı zaman o yüzden bunları etkin kullanamadım. Arkadaşıma verdim, onda 8-10 derece arasında fark yarattı.


Ayrıca ROG asla ısınmaz diyenlere söylüyorum, ısınma sorunu olmayan bir Zephyrus yok... Kullanmadığınız ürünler hakkında yorum yapmamayı öğrenmeniz lazım, yapıyorsanız da bu kadar emin şekilde konuşup yanlış yönlendirmeye neden olmayın.
 
Son düzenleme:
Cihazın inceliğine ve ağırlığına bakmanı öneririm. Ekranı kapalıyken kalınlığı 1.9 cm civarında olan bir cihaz bu. Bu kadar güçlü donanımı bu kadar ince bir kasaya koymanın bedeli ısınma oluyor.

@Baturalp Semerci bu tür ürünleri kullanmak sürekli cihazı başka yerlere taşıyorsan biraz zahmetli ama sabit duruyorsa sorun olmaz. Bu ürünü bulamasan bile buna benzer başka ürünleri deneyebilirsin. Sendeki modelde laptop altına konulan tip soğutucular işe yaramaz. Elindeki modelin bendekine göre avantajı ise bu nesilde yanlarda 2 tane hava ızgarasının olması, maalesef ilk nesil 15.6" olan versiyonda tek var. Diğeri ekranın altında kalıyor açıldığı zaman o yüzden bunları etkin kullanamadım. Arkadaşıma verdim, onda 8-10 derece arasında fark yarattı.


Ayrıca ROG asla ısınmaz diyenlere söylüyorum, ısınma sorunu olmayan bir zephyrus yok... Kullanmadığınız ürünler hakkında yorum yapmamayı öğrenmeniz lazım, yapıyorsanız da bu kadar emin şekilde konuşup yanlış yönlendirmeye neden olmayın.

Teşekkür ederim hocam açıklayıcı bir yaklaşım olmuş. Laptop sabit zaten bu tarz cihazları araştırdım fanların randımanını, hava akışını bozabilir dedikleri için uzak durmuştum bir de galiba bu cihazlarda 1 sağ, 1 sol, bir de arkada 2 tane egzoz çıkış var hangi birine takmam gerekir bilemedim çünkü birisi GPU birisi CPU vs soğutmasında çalışıyor olabilir.
 
Eğer bütçen yetiyorsa ikisine de takarsan iyi olur ama 1 tane alabileceksen işlemcinin olduğu taraftaki hava çıkışına takmanı öneririm. Kendi cihazımda verimli kullanamadım ama arkadaşımda o dediğin gibi bir sorunla karşılaşmadık. Sonuç da gayet tatmin ediciydi, onda da 96-97 dereceye kadar çıkıyordu, şimdi 90 derecenin altında kalıyor. En azından işlemci boğazlanmıyor.

Yıl oldu 2020, ne yazık ki bu ince cihazlar için ısınmanın önüne geçemediler. :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı