Dizüstü bilgisayar tatile çıkarken nasıl korunmalı?

9 saatlik yolculuğum var deyince orada oynayacak zannetim.
Oynasa da düşmez. Hani farkeden şeyi anlayamadım. İsterse ağrı dağında, antartikada veya uzayda oynasın. Ne farkeder?
Arkadaşlar bilgisayarın kutusu henüz duruyor kutuya koyup götürsem ne olur?

Yolculuk sürecinde içi kirlenebiliyor bazen hocam. Kıl falan giriyor.
Daha iyi olur. İçine FPS düşecek kadar kir girecekse, FPS den çok daha önemli konularınız var demektir. Mesela hijyen gibi.

Hocam kutuyu lazım olur diye atmadım hani kargo sürecinde de kutuyla geliyor ya belki kutuya koysam daha iyi olur. Çünkü bagaja koyacağım kutuya koysam herhangi bir kırılma vesaire olur mu bilgilendirirseniz sevinirim.

Kargocu taşırken bir şey olmuyor ya benim de aklıma öyle geldi yani.

Yanında taşı.

Hocam kutuyu lazım olur diye atmadım hani kargo sürecinde de kutuyla geliyor ya belki kutuya koysam daha iyi olur. Çünkü bagaja koyacağım kutuya koysam herhangi bir kırılma vesaire olur mu bilgilendirirseniz sevinirim.

Kargocu taşırken bir şey olmuyor ya benim de aklıma öyle geldi yani.
Bence çantanıza koyun etrafına paçavradan 2-3 tane giysi/havlu sarın yeter.

Oynasa da düşmez. Hani fark eden şeyi anlayamadım. İsterse ağrı dağında, Antartika'da veya uzayda oynasın. Ne fark eder?

Daha iyi olur. İçine FPS düşecek kadar kir girecekse, FPS'den çok daha önemli konularınız var demektir. Mesela hijyen gibi.

Bir prize bağlı değilse düşüyorya FPS.

Yanında taşı.
O da iyi fikir de 9 saat nasıl taşıyacağım bilmiyorum ki :)
Bence çantanıza koyun etrafına paçavradan 2-3 tane giysi/havlu sarın yeter.
Bilgisayarın zaten hali hazırda örtüsü var. Onu da sereceğim ekran kaplaması olarak.

Kutuya koymak istiyorum da kırık falan oluşur mu diye korkuyorum bir sıkıntı olur mu acaba?

Bir prize bağlı değilse düşüyorya FPS.
Yani prize bağlı değilse düşüyor demek istediniz. Yolculukla ilgisi yok yani. Ayrıca prize bağlı olmasa da tam performansta kullanabilir. Neyse.

Yani prize bağlı değilse düşüyor demek istediniz. Yolculukla ilgisi yok yani. Ayrıca prize bağlı olmasa da tam performansta kullanabilir. Neyse.
Hocam arkadaş doğru diyor prizden çıkarınca performans düşüşü oluyor hatta bunun hakkında konu da açmıştım neyse kısacası kutuya koymayı planlıyorum nasıl fikir bence daha temiz taşınabilir kutu sayesinde. Ama kırık oluşmasından korkuyorum.

Hocam arkadaş doğru diyor prizden çıkarınca performans düşüşü oluyor hatta bunun hakkında konu da açmıştım neyse kısacası kutuya koymayı planlıyorum nasıl fikir bence daha temiz taşınabilir kutu sayesinde. Ama kırık oluşmasından korkuyorum.

Normal. Prizdekiyle aynı performansla çalışsa pil mi dayanır?

Hayır kullanmaz pil o kadar wat elektriği nasıl sağlayacak hadi diyelim sağladı 1 saate biter o pil.

Hocam sanki rakımdan kaynaklı basınç düşünce FPS düşecekmiş gibi söylediğiniz için en başında yanlış anlaşılmış olabilir.

Sanırım mesajım tam algılanamadı. Tekrar atıyım:
prize bağlı olmasa da tam performansta kullanabilir.
Varsayılan olarak şarj daha uzun süre dayanması adına prizde değilken kısıtlama oluyor zaten. Ben tam performansta da kullanılabileceğini yani kısıtlamayı kaldırabileceğinizi söylemek istedim. Bu kısıtlamayı koymalarının nedeni şarjın ciddi oranda hızlı bitmesi. Mesela 1 saat veya daha kısa bir süre gibi.
Hayır kullanmaz pil o kadar wat elektriği nasıl sağlayacak hadi diyelim sağladı 1 saate biter o pil.
Dostum bir mantık mı yürütsek. Laptoplara daha ne kadar bypass özelliği geldi? Hâlâ pilden çekenler yok mu? Neden aynı performansı veremesin?

Lütfen tekrar mesajımı alıntılamadan önce yazmak için yazmadığınıza emin olmanızı öneririm/rica ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı