Dizüstü bilgisayara monitör bağlamak

lekkenez

Picopat
Daha fazla  
Merhaba;

Dizüstü cihazımı masaüstü gibi kullanmak istiyorum fakat cihazımda DisplayPort çıkışı yok. Bu sebepten ötürü alabileceğim maksimum Hz ve görüntü kalitesi konusunda sizden yardım istiyorum. Cihazımda HDMI 2.1 portu bulunmakta alabileceğim Hz seviyesinin üstünde bir monitöre fazlaca para vermek istemiyorum. Bana şu ve şu özelliklerin üstünde bir cihaz alma derseniz çok yardımcı olmuş olursunuz.

HDMI 2.1, neredeyse DisplayPort ile yarışabilecek hızda data aktarıyor, asıl sormanız gereken şey "ekran kartım bunu kaldırır mı" olmalı bence.

hdmi 2.1 portu ile 4k@144hz görüntü aktarılıyor. Eğer monitörün özelliklerini paylaşırsanız daha net cevap verebilirim

Şimdi biraz daha araştırınca kendi cihazım hakkında çok fikrim olmadığının farkına vardım maalesef . Öncelikle özür diliyorum sanırım cihazımın display port girişi varmış ama type-c şeklinde olduğu için anlayamamışım(teknolojinin çok gerisinde kalmışım).Sahip olduğum cihaz aşağıdaki cihaz
Benim almak istediğim monitör ise ;

Almak istediğiniz monitörün USB-C girişi yok gibi, yani HDMI veya DP ile bağlamanız gerekiyor. Ama bu canavar laptopa böyle alt segment VA ekranlı ortalama bir monitör almak yerine MSI'ın güzel 4K monitörleri daha çok yakışır.

Benim cihazın DisplayPort girişi Type-C anladığım kadarıyla, çünkü görebildiğim HDMI dışında sadece Type-C portu var. Şöyle ki bu cihaz bana biraz piyangodan çıktı gibi, benim eski nesil anam babam usulü cihazımdan sonra masaüstüne çevirebileceğimi düşündüm. FPS oyunları için 24inch bir monitör arıyorum aslında. Oyun dışında monitör kullanımına çok ihtiyacım olmayacak, daha yüksek FPS alabilmek adına 2K bir monitör daha iyi olabilir diye düşünmüştüm ama dediğim gibi giriş portu konusunda kafam karıştı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı