Dizüstü bilgisayara RX 590 takmak mümkün mü?

Feneafe

Femtopat
Katılım
20 Ekim 2020
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün Emirhan adlı arkadaşım dizüstü bilgisayarına MSI'ın RX590 ekran kartını taktığını söyledi. Normal masaüstüne takılan ekran kartları var ya onlardan. Ben bir şaşırdım tabii. Bu mümkün mü? Başlıkta RX 590 yazmışım arkadaşlar yanlış yazmışım RX580'miş.
 
Bugün Emirhan adlı arkadaşım dizüstü bilgisayarına MSI'ın RX590 ekran kartını taktığını söyledi. Normal masaüstüne takılan ekran kartları var ya onlardan. Ben bir şaşırdım tabii. Bu mümkün mü?
Evet, mümkün fakat kendisi çok zahmetli bir iştir, uymama sorunu vardır ve çok maliyetlidir.
 
Evet mini PCI Express slotu ile yapabilirisiniz ama sisteme büyük riski vardır üstelik tam perfomansı bırak ekran kartının sagladıgı performansın %40 nı alırsınız.
 
Evet mini PCI Express slotu ile yapabilirisiniz ama sisteme büyük riski vardır üstelik tam perfomansı bırak ekran kartının sagladıgı performansın %40 nı alırsınız.

Eski ekran kartı normal laptop RX570 ekran kartıymış ve bu ekran kartını takınca performans artmış bu doğru olabilir mi?
E-GPU ile mümkün.

E GPU tercih edilmeli midir?
 
E-GPU yapılabilir ancak dehşet bir maliyeti var. Bilgisayarı satıp üzerine e-GPU maliyetini ekleyip daha iyi bir notebook alınabilir yani.

Bana sadece servise götürüp bilgisayarın içine taktırdığını söyledi. Maliyet kısmında sadece ekran kartına para verdim dedi bu doğru mu?
 
Olabilir ama dedigim gibi normal bir masaüstü PC'de 16X soket ile ekran kartından verim alırız ama laptopba taktıgınıza mini PCI Express ile verim alırız. Kısaca verim bayağı az olur.

cihaz bu
Ekran kartı ne cihazının?
 

Geri
Yukarı