Dizüstü bilgisayarda kaç GB boş alan olmalı?

casanova

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Az önce yeni bir laptopu açtım (512GB) ancak görselde de görebileceğiniz üzere 81.2 GB boş alan var. Sebebi nedir?
20220804_222529.jpg

Merhaba arkadaşlar. Az önce yeni bir laptopu açtım (512 GB) ancak görselde de görebileceğiniz üzere 81.2 GB boş alan var. Sebebi nedir?Eki Görüntüle 1474701

512 GB C ile D diskinin toplamı, 81 GB olmasının sebebi işletim sisteminin kurulu olması. Minimum 30 GB boş yer olması daha sağlıklı olur.

Hocam ben yaklaşık 9 yıllık bir bilgisayarda (SSD'de o kadar eski) yıllardır 11 GB boş alan kalmış bir şekilde kullanıyorum ve ne bir yavaşlama ve de diskten kaynaklı bir donma.

O cihaza format atarsanız ne kadar hızlacağını biliyor musunuz?

O cihaza format atarsanız ne kadar hızlacağını biliyor musunuz?

Hocam cihazda birden fazla işletim sistemi var ve hepsi birbirinden hızlı. Lüzumsuz konuşmak mantıklı değil. Eğer HDD ise lafım yok. Ama SSD için bu geçerli değil. Dönem dönem format attığım oldu lakin hızda bir değişme yok. Çok fazla dosyanın SSD'li bir cihazı kastırma olanağı düşük.

Hocam cihazda birden fazla işletim sistemi var ve hepsi birbirinden hızlı. Lüzumsuz konuşmak mantıklı değil. Eğer HDD ise lafım yok. Ama SSD için bu geçerli değil. Dönem dönem format attığım oldu lakin hızda bir değişme yok. Çok fazla dosyanın SSD'li bir cihazı kastırma olanağı düşük.

SSD dahil bütün depolama birimlerinde 30 GB'den sonra yavaşlama oluyor inkar etmenin bir anlamı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı