Dizüstü bilgisayarı güç düğmesinden kapatmak zarar verir mi?

yüzü_gülmeyen

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim bir laptop var ve onun ekran kartı driver sorunu vardı. Bu sorun PC acılıdığında kare kare pikseller oluşmasına ve donmasına bazen de PC'nin hiç açılmamasına, siyah ekransa kalmasına yol acıyordu ve bu yüzden çok fazla bilgisayar açılırken veya PC açıkken güç dügmesi ile zorla kapatmak zorunda kaldım. Bunun donanıma vey herhangi bir şeye zararı var mı?

Benim bilgisayarım baya eski ve sürekli kitleniyor. Kitlendiğinde de maalesef güç tuşundan yeninden başlatmaktan başka çarem kalmıyor. Herhangi bir sıkıntısını görmedim şimdiye kadar ama bu işin profesyonelleri fikirlerini belirtse daha iyi olur tabii.

Arkadaşlar benim bir laptop var ve onun ekran kartı driver sorunu vardı. Bu sorun PC acılıdığında kare kare pikseller oluşmasına ve donmasına bazen de PC'nin hiç açılmamasına, siyah ekransa kalmasına yol acıyordu ve bu yüzden çok fazla bilgisayar açılırken veya PC açıkken güç dügmesi ile zorla kapatmak zorunda kaldım. Bunun donanıma vey herhangi bir şeye zararı var mı?
Yazılımına sıkıntı verir. Donanıma da düşük bir ihtimal zarar verir.

Ben kendi deneyimlerimi tuştan kapatmak gerçekten zarar verir çünkü Windows herhangi bir kod veya bakım yaparken yarıda kesiliyor tuştan kapatmak. Elinizden geldiğince Windows normal bilgisayar kapat yerinden kapatmanızı öneririm. Ben kendim hataya düştüm her bilgisayarı açtığımda tarama yapıyor disk ve şu an diskim çöp yeni bir disk alıyorum. Sistem dosyalarında hata oluştuğundan yükü diske atıyor %100 disk kullanımıyla karşılaşabilirsin.

Çok bir sıkıntı vereceğini düşünmüyorum ama düzgün kapatmakta fayda var. PC donduğunda ise bence en iyi yol arkada sim iğnesi için giriş var oradan PC direk kapanıyor.

HDD kullanıyordum ve zarar verdi çöp oldu HDD.Geçiçi profile atıyordu o yüzden tuştan kapatmanızı önremem.Maddi sorunlar ortaya çıkarabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı