Dizüstü bilgisayarı oyun oynarken şarjda kullanmak

farukbiroyuncu

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2020
Mesajlar
59
Lenovo Ideapad L3 kullanıyorum ve bataryası li-po. Oyun oynarken ilk önce bilgisayarım kapalıyken 100'e kadar şarj ediyorum, ardından oyunumu oynuyorum ve şarjı 25'e kadar düşüyor. Şarja takıyorum ve öyle oynuyorum. Bazen şarjı 50-60, bazen ise 100 oluyor. Ardından şarjdan çekiyorum ve oynamaya devam ediyorum. Şarjım tekrar 25 düşünce artık bilgisayarımı kapatıyorum. Bir süre dinlendirdikten sonra tekrardan şarja takıyorum. Bu bir patlama riski oluşturur mu? Bataryanın ömrünü kısaltır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Patlama olmaz. Batarya ömrü azalır. Laptop ile dışarı çıkmıyorsanız pek de önemli değil zaten şarjda oynayabilirsiniz.
 
Bende laptop kullanıcısıyım batarya takılı olduğu halde en az 5-6 sene bu şekilde oynamışım ve bataryam artık rahmetli oldu şarjı her zaman 0 gösteriyor şarjda batarya olmadan oynuyorum patlamaz korkma.
 
Bataryayı çıkarma imkanınız yoksa yapacak bir şey yok. Bataryadayken oynamak hem performansın az olmasına hem de bataryanın döngüsünü daha hızlı tamamlayıp çok daha hızlı bir şekilde yıpranmasına yol açacak. Dolayısıyla laptopu şarjda tutarak oynayın.

Bu arada herkes bataryayı çıkarmanın daha mantıklı olduğunu savunuyor ama ben arada kalırdım. Çünkü muhtemel bir elektrik kesintisinde sistem ani bir kapanışa uğrayacak. Diğer parçaların yanma riskindense bataryanın 2-3 sene içinde yıpranması daha mantıklı bir fedakârlık olur.
 
Kullanımınız yanlış olabilir arkadaşlar. Ben eski bilgisayarımı 1 kez dahi (kullanırken) şarjdan çıkarmadım ve 8 sene boyunca hiçbir şey olmadı bataryaya. Şimdi sattık ve hâlâ takır takır çalışıyor. Düşünsene rekabetçi ya da derecelidesin tak elin çarptı ayağınla kabloya bastın vs. kapandı laptop. Tekrar açıp girene kadar oyundan geri kalır hatta uyarı bile yiyebilirsin. Laptopu evde kullanıyorsan şarjda kullanmanda sorun yok.
 
Peki batarya ömrü kısalacak şimdi 6 saat giden bilgisayar bundan sonra kaç saate düşer.
Net bir şey söyleyemeyiz ama 6 saat alamayacağınız kesin. Bu maalesef kaçınılmaz bir durum yeni bir pil teknolojisi çıkmadığı sürece. En mantıklısı batarya takılıyken hep şarja takılı kullanmak bana kalırsa.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı