Dizüstü Bilgisayarım Çok Isınıyor

• Konuyu başlatan mahmut119
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.892
M

mahmut119

Ziyaretçi
Öncelikle herkeze merhabalar,

arkadaşlar benim bir notebook'um var ekran kartı 1 gb ama ben fazla oyun oynamıyorum. Kendime bu aralar bir masaüstü bilgisayar topladım ve bütçemi tamamlayınca almayı düşünüyorum. Dün bilgisayarıma gta sa yükledim herkez bilir çok fazla bir sistem gerektirmez ve ayrıca bilgisayarı yormaz.15 dk oynadım ve elimi bilgisayarın üstüne koydum sanki içinde ateş varmış gibiydi. Bu normal değil bence çünkü bilgisayarı 7 ay önce almıştım ve bu oyunda ısınması normal mi?
Şunuda belirtmek isterim ki bilgisayarın altında 2 adet tahta koydum ve biraz yükselttim alttan hava alsın diye fakat yine ısınıyor. Yan taraftan çok aşırı derece sıcak hava veriyor yapabileceğim birşey varmı ?

• sistemim şu:intel core i5 2450m 2.50 ghz
  • 6gb ddr3 ram
  • intel hd graphichs 300 (gt2+) 1024 mb win 7 home premium

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar , daha önce hiç servise yollayıp içindeki tozları yenilettiniz mi? Eğer yollamadıysanız yollayın. Ekran kartının ve işlemcinin termal macununu yeniletip içindeki tozları temizlettirin. Bu şekilde hem bilgisayarınızın ısı durumu normale döner hem de performansı artar. Ayrıca windows 8 kurmanızı tavsiye ederim.

Merhabalar , daha önce hiç servise yollayıp içindeki tozları yenilettiniz mi? Eğer yollamadıysanız yollayın.Ekran kartının ve işlemcinin termal macununu yeniletip içindeki tozları temizlettirin.Bu şekilde hem bilgisayarınızın ısı durumu normale döner hem de performansı artar.Ayrıca windows 8 kurmanızı tavsiye ederim.

Bilgisayarın içindeki tozlar arada bir yenilenmesi mi gerekiyor? :D
Bide Windows 8’in içinde özel soğutucu mu var? :confused:

Bu laptop temizlik rehberini bunun için hazırladık: Laptop Temizleme Rehberi | Technopat

Alta tahta koymak yerine fanlı bir laptop soğutucu kullanmanız da daha yararlı olacaktır.

Bu soruları gerçekten de soru sormak için mi yoksa gerçektende merak ettiğiniz için mi sorduğunuzu düşünüyorum. Yahu be adam windows 8 in içinde elbetteki soğutucu yok. Fakat sistemi en güncel en kullanılabilir ve yeterince hızlı hale getirmek için windows'un son sürümü kullanılmalıdır.

Dostum bende biliyorum sistemden daha iyi yararlanmak için güncel bir işletim sistemi kullanmak gerekiyor ama arkadaşın sorunu başka. Her soruya da “Windows 8 kur” diye cevap verilmez ki.
Soruların yüzde 80’nıne böyle cevap veriliyor. Geçen bir yerde okudum adam yazmış bilgisayarım yurtta ranzadan düştü açılmıyor, Windows 8 kur demişler ya :cool:
Yanı durum öyle bir hale gelmiş ki adam “açım ne yesem acaba?” diye bir soru sorulsa, Windows 8 ye diyeceksiniz.
Bak dostum yanlış anlama bende Windows 8 kullanıyorum, ama yanı herkes Windows 8 alabilecek durumda değil. Benimki laptopum da yüklü geldi. Ama eski bir sistemi olan kişi 200TL civarında bir para ödemesi gerekiyor. Bunu da düşünmek lazım.

Hepinize öncelikle çok teşekkür ederim sistemimi daha önce hiç servise göndermedim ve göndermeyi düşünmüyorum.Evde ben kendim toz temizlemesi yaparım ve termal macunu yenilerim.Bu arada arkadaşlar örnek bir resim vereyim, şu alttaki resimde de usb port'larının yanındaki hava ızgarasından çok sıcak hava çıkıyor bu neden olabilir?

_mg_9671_600.jpg

dsc08577-640x398.jpg

- - - Güncellendi - - -

Bu laptop temizlik rehberini bunun için hazırladık: Laptop Temizleme Rehberi | Technopat

Alta tahta koymak yerine fanlı bir laptop soğutucu kullanmanız da daha yararlı olacaktır.

Sizin görüşünüzü dikkate alacağım. Topladığım masaüstü bilgisayarı aldıktan sonra bir notebook soğutucusu almak iyi olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplardan her daim ısı sorunu vardır özellikle ekran kartları harici ise en uygunu güzel bir soğutucu almanız altına. Ayrıca arkadaşın söylediği gibi servise verip tozlarını temizletmeninde yardımı dokunacakdır.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı