Dizüstü bilgisayarlar alırken donanım mı marka mı önce gelir?

Katılım
9 Aralık 2019
Mesajlar
358
Örneğin; dizüstü bilgisayar alıyorsunuz, bir tarafta donanımı çok iyi olan ama markası Acer olan bir bilgisayar, diğer tarafta ise markası tanınmış ama donanım bakımından pek de iyi olmayan ASUS mu? Örnekler çoğaltılabilir, yukarıda ki markalara takılı kalmayın.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kalpsiz beyin, beyinsiz de kalp pek işe yaramaz. Marka size vaad edilen desteğin bir nevi kanıtıdır. Donanım ise vereceğiniz paranın dolayısıyla emeğin karşılığı. İkisi de önemli faktör. İkisinden de olabildiğince az taviz vermelisiniz. (Kişisel görüştür!)
 
Mobil donanımlar neredeyse aynı çok büyük özelliştirmeler yok. Atıyorum 2060 hepsinde aynı 2060. Tabi her çipin silikon kalitesi aynı değil ama bununda dizüstü markasıyla alakası yok. (Belli başlı firmalar seçip mi alıyordur bilemiyorum).

Dizüstüne bence en önemli husus mevcut donanımı soğutabilecek altyapı oluşturulmuş mu dizüstünde. Şimdi bir firma 2060 için 2 ısı borusu ve ufak bir soğutma bloğu kullanırken diğer firma 4 tane 5 tane ısı borusu koyup genişte bir bloğa yaymış. Bunu hangi firma yaptıysa ondan alırım.

Dizüstünde bir diğer önemli hususta servis. Dizüstülerde bozulma masaüstüne göre daha sık oluyor. Bu yüzden iyi bir servisi olan firmayıda ikinci husus olarak göz önünde bulundururdum.

Zaten fiyat bandı düşük olanlarda iyi soğutma olmuyor genelde. Sonra dizüstü ADANA 01 yanüüyür buralar.
 
Bunun bir ortası olması lazım. Sırf şekli ve donanımı güzel diye Acer aldım, sonra Dell gördüm malzeme kalitesi on numara Acer'a bak parmak izi tutan plastik kasa. Öncelikle malzeme kalitesi diyorum.
 
İçeriğe baktığımız zaman evet aynı özelliklerde aynı marka işlemci, ekran kartı vs. gibi donanımlar oluyor ama iş tasarıma gelince (soğutma, donanım yerleşimi, termal macun kalitesinden tutunda vida yerlerine, kasa kalitesine kadar) gibi özelliklerde markalar devreye giriyor ve daha uzun ömürlü daha iyi soğutan laptoplar olduğu da ortada.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı