ılgaz94
Hectopat
Daha fazla
Artık masaüstü bilgisayarları aratmayacak derecede güçlü olan pek çok dizüstü bilgisayar bulabiliyoruz. Ancak dizüstü bilgisayarların bir takım olumsuz yanları da yok değil.
Tüm bu sorunlardan dolayı 5 aylık dizüstü bilgisayarı satmayı ve üstüne az bir miktar para koyarak masaüstü sistem toplamayı düşünüyorum. Sizce masaüstü sisteme geçmeli miyim? Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
- Dizüstü bilgisayarların yedek parça fiyatları masaüstü sistemlere oranla daha yüksek.
- Masaüstü bilgisayarınızdaki ekran kartınızın bozulduğunu ve servise yolladığınızı düşünün. Böyle bir durumda geçici olarak işlemcinin dahili grafik özellikleriyle idare edebilirsiniz. Ancak dizüstü bilgisayarda böyle bir şey yoktur. Bütün makineyi servise yollamanız gerekir.
- Çoğu dizüstü bilgisayarda ekran kartı değiştirme imkanı yoktur. Değiştirme imkanı MXM standartlı ekran kartlarında var ancak bu tür ekran kartları maalesef abartılı fiyatlarla satılıyor. Üstelik çoğu zaman bir üst modele geçme imkanı da olmuyor.
- Olur da bir gün elinizdeki masaüstü bilgisayarınızı satmak isterseniz, güç kaynağından ekran kartına, anakartından işlemcisine kadar bütün parçalarını tek tek satabiliyorsunuz. Ancak dizüstü bilgisayarlarda sadece depolama (SSD ve HDD) ve hafıza (RAM) birimlerini sistemden ayırarak satabilirsiniz.
Tüm bu sorunlardan dolayı 5 aylık dizüstü bilgisayarı satmayı ve üstüne az bir miktar para koyarak masaüstü sistem toplamayı düşünüyorum. Sizce masaüstü sisteme geçmeli miyim? Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: