Dizüstü Oyun Bilgisayarından Masaüstü Sisteme Geçilir mi?

ılgaz94

Hectopat
Daha fazla  
Artık masaüstü bilgisayarları aratmayacak derecede güçlü olan pek çok dizüstü bilgisayar bulabiliyoruz. Ancak dizüstü bilgisayarların bir takım olumsuz yanları da yok değil.

1. Dizüstü bilgisayarların yedek parça fiyatları masaüstü sistemlere oranla daha yüksek.
  2. Masaüstü bilgisayarınızdaki ekran kartınızın bozulduğunu ve servise yolladığınızı düşünün. Böyle bir durumda geçici olarak işlemcinin dahili grafik özellikleriyle idare edebilirsiniz. Ancak dizüstü bilgisayarda böyle bir şey yoktur. Bütün makineyi servise yollamanız gerekir.
  3. Çoğu dizüstü bilgisayarda ekran kartı değiştirme imkanı yoktur. Değiştirme imkanı MXM standartlı ekran kartlarında var ancak bu tür ekran kartları maalesef abartılı fiyatlarla satılıyor. Üstelik çoğu zaman bir üst modele geçme imkanı da olmuyor.
  4. Olur da bir gün elinizdeki masaüstü bilgisayarınızı satmak isterseniz, güç kaynağından ekran kartına, anakartından işlemcisine kadar bütün parçalarını tek tek satabiliyorsunuz. Ancak dizüstü bilgisayarlarda sadece depolama (SSD ve HDD) ve hafıza (RAM) birimlerini sistemden ayırarak satabilirsiniz.

Tüm bu sorunlardan dolayı 5 aylık dizüstü bilgisayarı satmayı ve üstüne az bir miktar para koyarak masaüstü sistem toplamayı düşünüyorum. Sizce masaüstü sisteme geçmeli miyim? Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendin birkaç sebebi belirtmişsin, niyetin varsa geçmeni öneririm.

Dizüstü'ne gectigimden beri masaüstü bilgisayari hic kullanmaz oldum, mobil olmak gercekten cok güzel.
Benim kasam 17 küsür kg mesela. Ki bunun faresi monitörü falan var.

Şuan ki aklım olsa kesinlikle dizüstü alırım.

Ama sizin hem kendince sebepleriniz, hem de ''tam bir setup'ım olsun, kasa ağırlığını belli etsin'' derseniz ona birşey diyemem.

Ama sizin hem kendince sebepleriniz, hem de ''tam bir setup'ım olsun, kasa ağırlığını belli etsin'' derseniz ona birşey diyemem.

Sebebim tamamen mobil olmak acikcasi, canim sikilir bahcede oynarim, canim sikilir bodruma iner serin serin oynarim, yatili misafirlige gidecegim zaman yanimda götürürüm vs...
Ayrica kullandigim dizüstü'nün oyun ve render performansi gayet iyi, daha ne istiyeyim? :)

Bu arada fiziki açıdan bir takım sıkıntılarımın olduğunu söylemeyi unuttum. Engelliliğe bağlı yorgunluktan dolayı sandalyede oturamıyorum. Rahat edebildiğim tek yer evdeki 3'lü koltuk. Belirli aralıklarla oturduğum pozisyonu değiştirmek için bir başkasından yardım alıyorum. O yüzden hareket imkanımı kısıtlayan eşyaları kullanmam mümkün olmuyor (bilgisayar masası dahil).

4-5 kg ağırlığında katlanır bir masanın üstünde dizüstü kullanıyorum. Bu kadar hafif bir masanın bilgisayar kasası taşıyabilmesi mümkün değil. Ben de bu amaçla tekerlekli bir masa yaptırmaya karar verdim. Şu an masa işi çözüldü. Bir tek elimdeki dizüstünü satması kaldı. (isteyen varsa alabilir).

Not: Bilgisayarı sadece evdeki bir odada kullanıyorum. O yüzden taşıma derdim de yok.

Aslında İntel'in yaptığı soket değişikliklerinden dolayı ileriye dönük anakart satın alma imkanımız olmuyor. Masaüstü sistemde anakart almadan işlemci yükselteni de pek görmedim. Ancak diğer açılardan bakarsak masaüstü sistem çok daha iyi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı