Dizüstü VRAM arttırmak mümkün mü?

NambaKorea

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2020
Mesajlar
109
Arkadaşlar, aşağıda DxDiag verilerini paylaştım ve sistem belleği ile ekran kartı bellek miktarı kullanılandan daha fazla kullanılmayan kısımlar var gibi görünüyor ve ayrıca VRAM arttırmam mümkün mü? Diye merak ediyorum çünkü bazı oyunlar VRAM yetersizliğinden pek iyi çalışmıyor.


 
Son düzenleyen: Moderatör:
Söylediğiniz yöntem iGPU için. Ve o da sağlıklı bir yöntem değil. GTX 1650'nin VRAM'ini arttıramazsınız. Zaten 1650 dediğimiz kart daha yüksek dokuları işleyebilecek kapasitede değil. 4 GB çok rahat yeterli.

Konu sahibi arkadaş GTX 1080 Ti ile kıyaslayıp, onun 12 GB VRAM'i var demiş. Yanlış bir kıyas olmuş. Alınan FPS'yi belirleyen şey GPU'dur. VRAM değil.
o zaman bana açıklar mısın 1080 ti ile o oyunda adam benden nasıl daha çok fps alabiliyor?
şu tabloya da bakın Screenshot benim kartım onun kartına kıyasla daha verimli?
bir siteden baktığıma göre gpu darboğazı varmış ki doğru oyun cpu nun %55 lerini kullanırken gpu %90 %100 lerde bu durumu engelleyebilir miyim ve fps artışını sağlayabilir miyim engelleyip onu merak ediyorum şuan.
 
1080 Ti gibi bir kart 1650'yi birden fazla kez ezip geçer. Anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

CPU %55 GPU %100 kullanılıyorsa darboğazın d'si yok o sistemde. Amaç zaten ekran kartından son verimle faydalanmak.
 
1080 Ti gibi bir kart 1650'yi birden fazla kez ezip geçer. Anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

CPU %55 GPU %100 kullanılıyorsa darboğazın D'si yok o sistemde. Amaç zaten ekran kartından son verimle faydalanmak.

Tabii oyun yapımcıları GPU darboğazı var diye uydurdular ayrıca test yaptığım bu site de onlardan duyup uydurmuş darboğaz var GPU'da diye:


1603990467076.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son kez cevap yazıyorum konuya. Donanımlar hakkında kafanızda bir bilgi dağarcığı kurmuşsunuz. Ama tamamını bilgisizce kurmuşsunuz.

GPU darboğazı var diye bahsettiğiniz şey sizin uydurmanız. Oyunlarda kareyi zaten ekran kartı çizer. Sizin bahsettiğiniz, memnun kalmadığınız mevzu ise ekran kartının işlemciye göre yeterli olmadığını düşünmeniz.

Ancak hata sizde. 1650 seviyesinde bir kart için i5 9300H gibi bir işlemci yeterli olurdu.

Siz i7 9750H'nin besleyebileceği en üst düzey kartı arıyorsunuz, baştan bütçenizi ona göre belirlemeliydiniz. 2070 gibi kartlar besleyebileceği zirve kartlardır. Fiyatı da ona göre.

Peki bu i7 işlemcinin hitap ettiği kimler? Üretkenlik için satın alan kullanıcılar. Yüksek işlem gücüne ihtiyaç duyanlar.

VRAM arttırmayla ekran kartı güçlenmez. GPU birimi performansı belirler.
 

Geri
Yukarı