Django derslerini anlayamiyorum

emrecanakisik

Hectopat
Katılım
27 Mart 2019
Mesajlar
107
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Processor: AMD Ryzen 5 2600
Graphics Card: Radeon RX5700XT 8GB
Motherboard: Gigabyte B450 Aorus M
RAM: Adata XPG Gammix 8*4GB 3000Mhz
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Ben temel seviye Python ogrendikten sonra web temeli atabilmek amacli Django ogrenme karari aldim fakat egitim videolarini tam olarak anlayamadigimi fark ettim. Acaba yanlış bir yerden mi baslangic yaptim. Django'dan once SQL temeli mi atmaliydim? Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SQL'e gerek yok şimdilik. Önce eksiğinin Frontend tarafında mı yoksa Backend tarafında mı olduğunu anla. Eğer yazılan Python kodunu anlayamıyorsan Backend'de sıkıntın vardır. Eğer Frontend'e gömülen Backend metodlarını vb. anlayamıyorsan direkt işin mantığını kavramada sıkıntı vardır. Sıkıntının ne tarafta olduğunu öğrenmen lazım.
 
SQL ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Önce Django template yapısını ve html içinde bastırma mantıklarını öğrenmelisin. Sonra html içinde döngüler ve if/else yapılarını kullanmaya başlayabilirsin. Ama bu dediklerim sana çok yabancı geliyorsa daha da temelden başlaman gerekir
 
Python ile server-side html render etmeyi öğrenmeye çalışıyorsun ki bu zaman kaybı. Sadece freelance projelerde ve kişisel projelerinde kullanırsın bunu.

Web ile ilgilenmek istiyosan python'u bırakman Node.js ile başlaman daha yararlı olucaktır senin için.

Yok python ile ilerliycem diyorsan Image processing, data science, machine learning gibi alanlarda ilerlemen gerekiyor çünkü bu gibi akademik alanlar dışında bir kullanım alanı yok python'un.

Benim kişisel tavsiyem "dil bazlı alan yönelimi" değil de "alan bazlı dil yönelimi" yapman. Çünkü ilk baş alanını belirlersen hangi dillerle ilerleyeceğin çok kolay bir şekilde karşına çıkacak.
 

Geri
Yukarı