Dlive vs Twitch

zodivac

Megapat
Daha fazla  
Dlive sizce Twitch'in seviyesine gelebilir mi? Ben gelebileceğini zannetmiyorum. Twitch'de Fortnite oyunu anlık 100 bin kişi tarafından izlenirken, Dlive'da ise bu rakam 1000'i bile bulabilmiş değil. Sizce Dlive Twitch'e rakip olabilir mi? Twitch hükmü ne kadar devam eder?

Erken kalkan yol alır.
Velhasıl bu saatten sonra canlı yayın platformun da feriştahı gelse 1 arpa boyu yol katedemez.

Twitch.tv yeni ortaya çıkmış bir platform değil. Justin.tv'nin devamıdır. Justin.tv'ninse ne kadar zamandır canlı yayın platformu olduğunu araştırabilirsiniz. Çin ve Kore gibi ''kendi içine kapanık-kapalı kutu'' ülkelerin kendine özgü platformları vardır. Douyu.tv Çin versiyonu, Afreeca.tv ise Kore versiyonudur ve ülkelerinde en az Twitch kadar, hatta daha fazla popülerdir.

Dlive'nin adını ilk defa burada duyuyorum. Gördüğüm kadarıyla Türkiye'ye özgü lokal bir şekilde çalışıyor Afreeca ve Douyu gibi ama Türkiye Kore ve Çin gibi deyim yerindeyse ''kapalı kutu'' değil. Twitch ülkemizde şu anda gayet popüler. Bu tarz yeni girişimlerin Kore ve Çin'de olduğu gibi Twitch'in yerini alması imkansıza çok yakın.

Twitch.tv yeni ortaya çıkmış bir platform değil. Justin.tv'nin devamıdır. Justin.tv'ninse ne kadar zamandır canlı yayın platformu olduğunu araştırabilirsiniz. Çin ve Kore gibi ''kendi içine kapanık-kapalı kutu'' ülkelerin kendine özgü platformları vardır. Douyu.tv Çin versiyonu, Afreeca.tv ise Kore versiyonudur ve ülkelerinde en az Twitch kadar, hatta daha fazla popülerdir.

Dlive'nin adını ilk defa burada duyuyorum. Gördüğüm kadarıyla Türkiye'ye özgü lokal bir şekilde çalışıyor Afreeca ve Douyu gibi ama Türkiye Kore ve Çin gibi deyim yerindeyse ''kapalı kutu'' değil. Twitch ülkemizde şu anda gayet popüler. Bu tarz yeni girişimlerin Kore ve Çin'de olduğu gibi Twitch'in yerini alması imkansıza çok yakın.
Bende öyle düşünüyorum.Sadece farklı fikirleri olan insanlar var mı acaba diye düşünmüştüm ki yokmuş.Fikrinize katılıyorum ve justin.tv'de maç izlediğim günleri hatıyorluyorum.

Belli bir zamanda çoğu yayıncı Dlive'ye geçebilir. Çünkü Dlive yayıncılara daha fazla para kazandırıyor. Belli yayıncılar zaten geçmeye başladı bile. Hazreti Yasuo örneğin. Her şeyin bir sonu var. Twitch'te başta kestiği komisyon azken yavaş yavaş arttırıyor. Bu aralar kurallar da sıkılaştı diye biliyorum. Çoğu yayıncı ban yiyor 3-7 gün falan. Bu da yayıncıları Dlive'ye sürükleyebilir. Peki sonuç olarak ne olacak. İzlenen yayıncılar bu platforma geçince seyirciler de gelmek zorunda kalacak. Jahrein, KendineMüzisyen, Unlost gibi gibi yayıncılar geçerse Türkiye için hoşçakal Twitch. Yalnız Dlive şu an çok ama çok küçük bir platform Twitch'e göre. Bu yıllar bile alabilir.

Teknoloji ve Sosyal medya ortamında hiçbir şey belli olmuyor. Ancak Twitch'i çoğu kişi biliyor ve canlı yayın denilince ilk akla gelen platform. Şuan Dlive'a geçecek pek bir yayıncı yok.

Birçok Türk yayıncı, Twitch platformundan ciddi anlamda şikayetçi. Yakın zaman içinde alternatif aramak isterlerse bu kesinlikle DLive olur. Özellikle bu yıl içerisinde hala Türkiye'ye sunucu getirilmezse işler çığırından çıkabilir. Çoğu yayıncı drop ve internet sorunları yaşıyor. DLive'a bakınca çok optimize yayın yapabiliyor, optimize bir şekilde izleyebiliyorsunuz. DLive'ın eksisi ise şuan en çok oynanan oyunlara baktığınızda PUBG Mobile, Zula, Minecraft ve Roblox gibi izlemesi sinir bozucu yayınların en çok izlenen yayınlar olması. (Sebebi çocuklar tarafından takip edilmesi.) Twitch'te saçma sapan sebeplerden ban yiyen yayıncılar var. DLive'da bu pek fazla olmaz.

Peki DLive nasıl yükselebilir? Basit. yayıncılar ile anlaşma yapılabilir. Bilinen ve yüksek izlenen yayıncılar zaten şu zamanda isyanda iken DLive reklamı yapıp yavaş yavaş DLive'a kayabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı