DLSS 3 Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Haklısınız ama zaten sadece saf güce odaklanmıyoruz. Teknolojilere odaklanıyoruz. 3070'i sonuçta DLSS olmadan kullanmak akıl karı değil. 4080 12 GB bile alsam %100 performans artışım olacak. 2 katlanıyor performans. Artık DLSS ve FSR varken hepsini tartıp ona göre kart almak lazım. AMD'den bir hamle bekliyorum DLSS 3'e rakip olup fiyatı uygun tutarlarsa düşünmeden AMD alırım. Ama olmazsa 4080'lerden birini alacağım gibi duruyor.

Valla 3070'i 4K oynamıyorsan DLSS'siz kullanmak çok normal ben daha fazla FPS için DLSS açıyorum ama normal olarak da oynanır. DLSS 3'e gelirsem ben olsam DLSS 3'ü açmazdım hala sorunları var DLSS 1 gibi aynı.

Valla 3070'i 4K oynamıyorsan DLSS'siz kullanmak çok normal ben daha fazla FPS için DLSS açıyorum ama normal olarak da oynanır. DLSS 3'e gelirsem ben olsam DLSS 3'ü açmazdım hala sorunları var DLSS 1 gibi aynı.
4K için sınırda bence. 1440P için ideal bir kart. VRAM açısından da öyle.

İşin şakası bir yana bende de 3060 Ti var şu an yetiyor zaten. Benim de niyetim en baştan beri 4080 16 GB idi. Bende de 25 Bin TL nakit biriktirdim. (Evli ve Tek Maaşlı Memurum). Ben minimum 3 veya 4 ay beklemeyi düşünüyorum. Daha sonra 3060 Ti'yi satıp kararımı vereceğim. Bir de PSU almam gerek 1000W bakacağım bu sefer.
Benzer durumlardayız hocam. Ama ben 3070i satmayıp ona sistem dizeceğim nişanlım için birde orası var :D

Ham performansta sadece 4090 level atlamış, diğerlerinde biraz oyun dönüyor gibi ama 4080 16 GB fiyatı bence her şeyi belirleyici olacak.
Aynen öyle. 4090'a bakıp 4080'i yorumlamak çok da doğru değil. Bakalım neler getirecekler.

Vallahi 3070'i 4K oynamıyorsan DLSS'siz kullanmak çok normal ben daha fazla FPS için DLSS açıyorum ama normal olarak da oynanır. DLSS 3'e gelirsem ben olsam DLSS 3'ü açmazdım hala sorunları var DLSS 1 gibi aynı.

Native>DLSS her zaman böyledir insanlar saf güçe odaklanmak yerine böyle şeylere bakıyor FPS arttırsa ne olur ben hareket ederken görüntü bulanıklaşıyorsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Native>DLSS her zaman böyledir insanlar saf güçe odaklanmak yerine böyle şeylere bakıyor FPS arttırsa ne olur ben hareket ederken görüntü bulanıklaşıyorsa.
Büyük bir performans karşısında minimal bir kayıp. Saf güç önemli tabi ki. Ama dediğiniz kadar da bulanıklaşmıyor görüntü. En azından Quality ve Balanced modunda o şekilde.

Sıçrama müthiş olmuş görünüyor. 4K 144hz oyunculuk artık birkaç oyun değil tüm AAA oyunlar için mümkün olmuş gibi duruyor. Yakın zamanda 3090 ve 3090 Ti alanları üzmüştür performansı.

İlk başta DLSS 3.0’ın 3000 serisine gelmemesi Nvidia’nın kötü niyetli bir hamlesi gibi gelmişti ama sanırım donanımsal bir zorunluluk bu. AI çekirdekleri ara kareleri yaratarak bu sıçramayı mümkün kılıyor.

Yapay zekanın geldiği bu nokta gerçekten müthiş, kim bilir belki çok uzak olmayan gelecekte oyun yapımcıları şehir modellemeye gerek bile duymayacak, yapay zeka milyarlarca kombinasyon yaratıp bunu belki anlık olarak oyuna uygulayacak. Bir oynayışımızda şehrin ortasındaki bir binanın altında pizzacı varken, oyunu sıfırdan tekrar oynadığımızda bir giyim mağazası olacak.

DLSS yazılımsal değil donanımsal bir teknoloji. Bu yüzden 30XX serisinin 3.0 versiyonu desteklememesi doğal.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hardware Unboxed YouTube kanalı DLSS3 hakkında video yayınlamış, yapay framelerin çok da akıllıca üretilemedini bahsediyor. Linkte 14.dakikada Cyberpunk 2077'de bir anı gösteriyorlar, biraz daha geride Flight SIM. Ve F1 22'de yarışçıların isimlerinin kaybolduğu görülüyor. Ancak normal şartlarda bunu fark edemediğinizi belirtiyor.

Ek: 60 FPS altında bu yapay FPS'lerin belirgin olduğundan bahsediliyor.
EK2: DLSS3 açıkkan FPS yüksek olsa bile oyunun akıcılığının iyi olmadığından bahsediliyor.
EK3: DLSS3 akıcı kullanmak için normal şartlarda oyundan 120 FPS almanızı öneriyor, bu şekilde ortalama Frame Generation ile 200 FPS hedeflenebilibeceğinden bahsediyor
Ek4: Rekabetçi oyunlar için kullanışsız "useless" olduğunu söylüyor

Son düzenleme:
RTX 30xx kartlara getirilmemesi hakkındaki düşüncelerin. Bence sırf tüketim olsun diye getirmediler.
RTX 4000 serisi içinde Optik Akış Hızlandırıcı var ve bu sayede kare eklenebiliyor. Ama ben yine de RTX 3000 serisine gelmemesini doğru bulmadım ki bunu canlı yayında da dile getirdim. Hoş değil kesinlikle.

Sizden de güç tüketimine odaklanan ve RTX3000 serisi ile karşılaştırmalar içeren bir video bekliyoruz.
TUF 4090 çok kısa süre klamıştı ama referans sürüm için bunu not alıyorum.

Aynı senelerdir Technopat'ın sözde kitle kaybetmesi gibi. :D

Değil mi :)

1665658153227.png

Abi Türkiye'de İstanbul'da en önce ilk birinci DLSS 3 testini siz yapmışsınız helal olsun :D
Keşke başlığa İLK yazsaydık değil mi :D

Neden gotuntu kalitesi karsilastirmasi yapmadiniz ki? Hepsinden daha onemli degil mi?
Buna vakit yoktu maalesef. NDA tarihine yetişmesi gerekiyordu. Buna başka bir videoda bakacağız.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hardware Unboxed YouTube kanalı DLSS3 hakkında video yayınlamış, yapay framelerin çok da akıllıca üretilemedini bahsediyor. Linkte 14.dakikada Cyberpunk 2077'de bir anı gösteriyorlar, biraz daha geride Flight SIM. Ve F1 22'de yarışçıların isimlerinin kaybolduğu görülüyor. Ancak normal şartlarda bunu fark edemediğinizi belirtiyor.

Ek: 60 FPS altında bu yapay FPS'lerin belirgin olduğundan bahsediliyor.
EK2: DLSS3 açıkkan FPS yüksek olsa bile oyunun akıcılığının iyi olmadığından bahsediliyor.
EK3: DLSS3 akıcı kullanmak için normal şartlarda oyundan 120 FPS almanızı öneriyor, bu şekilde ortalama Frame Generation ile 200 FPS hedeflenebilibeceğinden bahsediyor
Ek4: Rekabetçi oyunlar için kullanışsız "useless" olduğunu söylüyor

Son olarak DLSS2 gibi bir başarı olmadığını, single player oyunlar için 240 Hz monitörleriniz olursa iyi olduğunu, tam anlamadığım bir kısımda isi V Sync aktif edilemediği için düşük Hz monitörlerde yüksek Fps üretilmesi sebebiyle yırtılmalar olacağını söyledi.
@Recep Baltaş

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı