Çözüldü DLSS 4 transformer ve cnn model nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gariban Köpek

Centipat
Daha fazla  
RTX 4060 Ti kullanıcısıyım, bildiğim kadarıyla DLSS 4 RTX 4000 serisine de gelmiş ve ben son oynadığım oyunlarda NVIDIA App üzerinden DLSS 4 sürümünü etkinleştiriyorum, yani sanırım etkinleştiriyorum çünkü DLSS 4 mü DLSS 3 mü kullandığımı bilmiyorum.

Nereden bakabileceğimi de bilmiyorum, bu durum kafamı zaten hayliyle karıştırırken üstüne DLSS transformer model vs cnn diye Reddit konuları görünce iyice beynim yandı, bunların anlamı ne anlatabilirseniz çok sevinirim iyi Sosyaller.

(Konu olarak neyi işaretleyeceğimi bilemedim kusura bakmayın bir hatam varsa sizi boşuna yorduğum için özür dilerim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
DLSS 3 cnn teknolojisini kullanıyordu, DLSS 4 ile birlikte transformer teknolojisi kullanılmaya başlandı. Transformer haliyle çok daha yüksek kaliteli bir ölçekleme sunuyor FPS'te cnn'ye göra olabildiğince az kayıp yaşatarak, hatta çoğu zaman yaşatmayarak.
DLSS 3 cnn teknolojisini kullanıyordu, DLSS 4 ile birlikte transformer teknolojisi kullanılmaya başlandı. Transformer haliyle çok daha yüksek kaliteli bir ölçekleme sunuyor FPS'te cnn'ye göra olabildiğince az kayıp yaşatarak, hatta çoğu zaman yaşatmayarak.

Çözüm
Transformer yeni modeli, Cnn eski model. Cnn olan Preset J diye geçer, Preset K ise en yenisi yani Transformer modelidir.

Bunlar kabaca yapay zeka modelleri. ChatGPT üzerinde model seçmekten pek farkı yok. En yeni model olduğu için Preset K yani Transformer modeli en iyi görüntü sunanıdır. Nvidia APP'de etkinleştirince genelde DLSS 4 yapsa bile Preset J olarak giriyor, yani DLSS 4'de CNN modelini kullanabilir. Preset K için ek programlar kullanabilirsin.

DLSS Swapper ile oyunda hangi Preset'in etkin olduğuna bakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı